Hava Durumu

Süleymani ve Mühendis'in cenaze töreninde dikkat çeken ayrıntı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenlendi. Cenazelerin bir Amerikan otomobil firmasına ait araçla taşınması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2020 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Süleymani ve Mühendis'in cenaze töreninde dikkat çeken ayrıntı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için cenaze töreni düzenleniyor.

Binlerce kişinin katıldığı törende, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ve eski başbakanlardan Nuri Maliki'nin yanı sıra hükümetten üst düzey isimler de hazır bulunuyor.

Süleymani için dört gün boyunca iki ülkede törenler düzenlenmesi planlanıyor. Süleymani için cenaze törenlerinin ilk durağı olan Bağdat. Daha sonra Şiiler için en kutsal kentler arasında yer alan Necef ve Kerbela'da tören düzenlenmesi bekleniyor.

Süleymani'nin cenazesi daha sonra Irak'tan İran'a götürülmesi ve burada da önce Maşhad, sonra Tahran'da yapılacak törenlerin ardından Salı günü memleketi Kerman'da defnedilmesi öngörülüyor.

Süleymani ve Mühendis, ABD'nin dün Irak'ta düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. İran'ın Suriye ve Irak başta olmak üzere Orta Doğu politikasının mimarı ve beyni olarak gösterilen Süleymani'nin ölümü bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Süleymani'nin ölümünün ardından İran, sorumlulardan "doğru zamanda, doğru yerde" en ağır şekilde intikam alınacağını açıkladı.

ABD MARKASI ARAÇ İLE TAŞINDILAR

ABD saldırısında ölen Süleymani ve Mühendis'in cenazeleri, bir Amerikan otomobil firmasına ait araçla taşınıyor.

HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADILAR

Irak halkında geniş bir kitle tarafından sevilen Kasım Süleymani'nin cenaze törenine binlerce Iraklı akın etti. Cenaze törenine ise kadınların ağlaması damga vurdu. Cenaze töreninin düzenlendiği alanda kaydedilen görüntülerde bir grup kadın, Süleymani için gözyaşı döktü.

ABD KARŞITI SLOGANLAR

Irak'taki tören için binlerce kişi sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı.

Kalabalığın zaman zaman ABD karşıtı sloganlar attığı bildiriliyor.

Katılımcıların İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Süleymani'nin posterlerini taşıdıkları görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.