Hava Durumu

Suriye'de katliam üstüne katliam: 30 ölü

Suriye'de kendi halkına bomba yağdıran Esed rejimi, Doğu Guta'ya hava saldırısı düzenledi. Can pazarının yaşandığı bölgede 30 sivil hayatını kaybetti, 170 kişi de yaralandı. Rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'i de klor gazı yüklü bomba ile vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye'de katliam üstüne katliam: 30 ölü

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi, ablukada tuttuğu Doğu Guta'ya hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda, Doğu Guta'nın Beyt Sava beldesinde 10, Hazza beldesinde 6, Zemalka beldesinde 4, Hamuriye beldesinde 1 sivil hayatını kaybetti. Arbin ilçesindeki bir pazar yerini hedef alan rejim, burada da 9 sivilin ölümüne yol açtı. Saldırılarda 170 sivil de yaralandı.

İLAÇ SIKINTISI YAŞANIYOR

İnsani krizin derinleştiği bölgede, 600'den fazlası acil, binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Hastalardan birçoğu çocuk veya ileri evre kanserli. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

KİMYASAL SALDIRI DÜZENLEDİ

Öte yandan rejim güçleri, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Serakib ilçesindeki sivil yerleşim yerini, klor gazı yüklü bomba ile vurdu.  Suriye muhalif ve devrimci güçler ulusal koalisyonu sağlık bakanı Firas Cundi, Esad rejiminin klor gazıyla düzenlediği saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 7 sivilin etkilendiğini belirtti.  Gazdan etkilenenler bölgedeki sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.