Hava Durumu

Suriye'de skandal görüntü!

Suriye'nin Deyrizor kentinin doğusu, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon ve Rus ordusunun desteğiyle terör örgütü YPG tarafından temizlendi. DEAŞ'ın bölgeden sürüldüğü operasyonla ilgili açıklamayı Rus komutan ve YPG'nin sözde sözcüsü birlikte yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye'de skandal görüntü!

Türkiye'nin terör örgütü olarak ilan ettiği YPG, Ankara-Moskova hattında yine çatlağa sebep oldu. Suriye'nin Deyrizor kentinin doğusunun terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmesi sonrası Rus General Alex Kim ile terör örgütü YPG'nin sözde sözcüsü Nuri Mahmut, birlikte kameraların karşısına geçti.

TERÖR FLAMASI ÖNÜNDE...

Rus bayrağı ve YPG flamasının da bulunduğu basın açıklamasında konuşan Mahmut, denetimlerinde bulunan bölgelerin demokratik Suriye'nin parçası olacağını belirterek, "Başta ABD ve Rusya olmak üzere, tüm uluslararası güçlere, Suriye'nin geleceğinin barışçıl ve demokratik bir şekilde inşası ve özgürleştirilen bölgelerin güvenliğinin korunmasının garanti altına alınması çağrısı yapıyoruz" dedi.

ANKARA-MOSKOVA HATTINDA KRİZ

Suriye'de daha önce ABD askerlerinin YPG'liler fotoğraf çektirmesine Türkiye büyük tepki göstermişti. Rusya'nın YPG'yi terör örgütü ilan etmemesi, düzenlemeyi planladığı Suriye Diyalog Kongresi'ne örgütü de davet etmesi Ankara-Moskova hattında çatlağa sebep olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.