Hava Durumu

Suriye'de yüksek tansiyon: 'Sert yanıt veririz'

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Golan Tepeleri'ne yönelik Suriye ordusundan gelebilecek herhangi bir konuşlanma girişimine 'sert yanıt' vereceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2018 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2018 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye'de yüksek tansiyon: 'Sert yanıt veririz'

İsrail, Suriye'nin güneyindeki silahlı muhaliflere karşı ilerleyen Suriye ordusunun, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından izlenen ateşkes kapsamında silahtan arındırılmış Golan Tepeleri'ne güçlerini konuşlandırması halinde 'sert yanıt verme' tehdidinde bulundu. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail parlamentosundaki konuşmasında "Biz 1974'teki muharebeyi kesme anlaşmasına uymayı sürdüreceğiz ve anlaşmanın her maddesine harfiyen uyulmasında ısrarcı olacağız. Herhangi bir ihlal İsrail devletinin sert yanıtı ile karşılanacak" dedi.

Sözü edilen BM gözetimindeki ateşkes anlaşması iki ülkeyi ayıran (İsrail-Suriye) sınır çizgisi üzerinde herhangi bir askeri konuşlanmayı yasaklıyor.

1974'te İsrail ve Suriye arasında imzalanan anlaşma, 1973 Arap-İsrail savaşını resmen sonlandırmıştı. Ancak İsrail anlaşmanın ihlal edildiği gerekçesiyle Suriye topraklarındaki herhangi bir askeri hedefi vurmaya hakkı olduğunu iddia ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.