Hava Durumu

'Suriye hava sahasını kullanıyoruz'

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, Hatay ve Kilis'te vergi borçlarının ertelendiğini söyledi. Bozdağ,  Afrin Harekâtı'yla ilgili 'hava sahasının kapatıldığına dair' ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2018 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2018 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Suriye hava sahasını kullanıyoruz'

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Terör örgütü YPG'nin roketli saldırılar düzenlediği Hatay ve Kilis'teki vergi borçlarının ertelendiğini belirten Bozdağ, "Kilis ilinin tamamı için, 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi borçları ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmiştir. Aynı şekilde Hatay ili, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerin de Ocak ayı içine denk gelen kurum alacaklarının 28 Şubat 2018'e kadar ertelenmesine ve hem vergi hem sigorta primlerinin de 6 ay süreyle tamamının ertelenmesine karar verilmiştir" dedi.

AFRİN HAREKATI

Afrin Harekâtı'yla ilgili de değerlendirme yapan Bozdağ, "Hava sahasının kullanımında bir sorun yok. Suriye hava sahası etkin bir şekilde kullanılıyor. Tank saldırısıyla ilgili elimizde somut bilgiler var. YPG'ye verilen silahlar Türkiye'ye karşı kullanılıyor. YPG'ye verilen silahlar Afrin'e ulaştırılmaya çalışılıyor. Afrin'e sevk edilen silah ve mühimmat vurulacaktır. Suriye'nin neresinde olursa olsun Afrin bölgesine nakledilecek her türlü silah, mühimmat Türkiye'nin hedefidir. Bunları gördüğümüz yerde vuracağız, imha edeceğiz ya da teslim alacağız. Üçüncü bir şey yoktur" diye konuştu.

HOLLANDA'NIN TÜRKİYE KARARI

Bozdağ'ın gündeminde Hollanda'nın büyükelçi kararı da vardı. "Son bir yıldır Hollanda'nın Ankara'da zaten büyükelçisi yoktu" diyen Bozdağ, "Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için, malumun ilanıdır. Ancak Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmemiştir" ifadelerini kullandı.

YERLİ WHATSAPP KURDUK

Bozdağ, açıklamasında Whatsapp'ın yerli versiyonu olan, daha güvenli bir sistem geliştirildiğini duyurdu. Bozdağ "Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak. Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla konuşmuş, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin bilgi almıştır. Önemli bir değişim, gelişme" dedi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.