Hava Durumu

Suriye hükümeti savaştan kaçan vatandaşlarına çağrı yaptı: 'Geri dönün'

Suriye Dışişleri Bakanlığı, savaş ve terör saldırıları nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyelilerden vatanlarına geri dönmeleri yönünde çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye hükümeti savaştan kaçan vatandaşlarına çağrı yaptı: 'Geri dönün'

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre açıklama, bakanlığa bağlı bir kaynak tarafından yapıldı. Açıklamada, başarılı askeri operasyonlar ve uzlaşı yoluyla birçok bölgenin terörden arındırıldığı belirtilirken, bunun sonucunda ülke içinde göç etmek zorunda kalan çok sayıda Suriyelinin daha önce yaşadıkları bölgelere dönüş yaptığı aktarıldı.

Suriye devletinin, vatandaşlarının can ve mal güvenliklerinin yanı sıra onurlu yaşam ve temel gereksinimlerini karşılama sorumluluğu olduğunu belirten yetkili kaynak, insani yardım örgütlerinin ve uluslararası toplumun bu sorumluğa destek vermesini ve yurt dışındaki Suriyelilerin vatanlarına gönüllü olarak dönmesi için gerekli olan katkıyı sunmalarını istedi.

Açıklamada "Suriye halkının çıkarlarını savunduklarını iddia eden uluslararası toplum ve uluslararası kurumların Suriye ve halkına karşı uyguladıkları tek taraflı yaptırımları kaldırma sorumluluklarını da üstlenmeleri gerekiyor" dendi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.