Hava Durumu

Suriye muhalefeti yetkiyi Türkiye'ye verdi

Suriye muhalefet heyeti, Soçi'de havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek kongreye katılmama kararı aldı. Heyet, temsil yetkisini ise Türkiye'ye verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2018 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2018 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye muhalefeti yetkiyi Türkiye'ye verdi

Ankara'dan Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen "Suriye Ulusal Diyalog Kongresi"ne katılmak üzere giden Suriye muhalefet heyeti, kongre vesilesiyle havaalanına ve kongre merkezine yerleştirilen rejim bayraklı resim ve logolara tepki göstererek, ülkeye giriş yapmak istemedi.  Bu nedenle kongreye katılmama kararı alan Suriye muhalefeti heyeti, temsil yetkisini Türk heyetine verdi.  Kongre'de ilan edilmesi beklenen anayasa komisyonunun oluşturulmasına yönelik çalışmaların Türkiye tarafından takip edileceği bildirildi.

REJİM BAYRAKLARINA TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında sürece ilişkin, bugün telefon görüşmesi gerçekleşti.  Kongreye katılmak üzere dün gece saatlerinde Ankara'dan Soçi'ye gelen Arap, Türkmen ve Kürt muhalifler, havaalanındaki afişlerde yalnızca rejim bayrağının yer aldığını görmeleri üzerine çıkış yapmayı reddetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.