Hava Durumu

Suriye ordusu İdlib'i vurmaya başladı!

Suriye'de Esad rejimine bağlı ordunun, İdlib ve Hama vilayetinin köylerini top atışıyla vurmaya başladığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2018 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2018 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye ordusu İdlib'i vurmaya başladı!

Dün Rusya savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'i bombardımana almasının ardından, bugün de saldırılar devam etti.

HAMA HEDEF ALINDI

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed güçlerinin gece boyunca ve sabah saatlerinde İdlib'i topçu atışlarıyla vurduğunu duyurdu. Özellikle Türkiye yakınlarındaki Cisr El Şuğur ve İdlib'in doğusundaki Kuzey Hama hedef alındı. Diğer yandan Gözlemevi, muhaliflerin gelen büyük operasyona önlem almak için, bir köprüyü havaya uçurduğunu da belirtti.

ABD'DEN YENİ AÇIKLAMA

ABD Türkiye Müslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier, "İdlib'e olası müdahaleden derin endişe duyuyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DEN DE DUYULUYOR

Suriye'nin İdlib kentinde belirlenen hedefleri vuran Rus savaş uçaklarının sesi, Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine bağlı köylerinden de duyuldu. Yüksekte olan sınır köylerinden ise atılan bombaların çıkardığı toz bulutları görüldü.

BM YÜKSEK ALARM SEVİYESİNDE

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric dün akşam saatlerinde, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin olası operasyonuna karşı "yüksek alarm" halinde olduklarını açıkladı.

İdlib ve Hama'da düzenlenen hava saldırılarının ölüm ve yaralanmalara ayrıca okul ve market gibi sivil yapılarda zarara yol açtığının altını çizen Dujarric, "BM, İdlib'deki insani durum ve bölgedeki askeri gerginliğin artmasının yol açacağı potansiyel yıkıcı insani sonuçlardan duyduğu endişeyi bir kez daha tekrar ediyor." ifadesini kullandı.

Dujarric, İdlib'de 3 milyon civarında sivilin yaşadığını ve BM'nin Türkiye üzerinden yardımlarını bölgeye ulaştırdığına vurgu yaparak, Suriye'nin kuzeybatısında muhtemel bir operasyon durumunda doğacak ihtiyaçları karşılamak için 311 milyon dolar civarı fona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.