Hava Durumu

Suriyeli anne ve kızını öldüren katil zanlısı Bursa'da yakalandı

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ın öldürülmesiyle ilgili yüzlerce kamerayı inceleyen emniyet ekipleri, zanlıyı Bursa'da yakaladı. Geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul'a götürülen zanlı, Orouba Barakat'ın amcasının torunu çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2017 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2017 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriyeli anne ve kızını öldüren katil zanlısı Bursa'da yakalandı

İstanbul Üsküdar'da öldürülen Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ın katil zanlısı, kamera görüntüleri sayesinde Bursa'da yakalandı. Katil zanlısı 22 yaşındaki Ahmet Barakat, Orouba Barakat'ın amcasının torunu çıktı.

Olay 1 hafta önce Üsküdar'da meydana geldi. Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat evlerinde, boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Cinayeti derinlemesine araştıran emniyet ekipleri feribot, otobüs, metro başta olmak üzere toplu ulaşım araçlarının güvenlik kameralarını inceledi.

Yaklaşık 100 saatlik kamera görüntüsü inceleyen dedektifler, zanlının Bursa'da olduğunu tespit etti. Yaklaşık 3 gün süren takibin ardından zanlı Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alı

Zanlının Bursa'da yaşadığı, olaydan bir gün önce feribota binerek Yenikapı iskelesinde indiği, buradan otobüs ile Marmaray'a binerek Üsküdar'a geçtiği ve geldiği gün cinayeti işlediği öğrenildi.

DELİ GİBİ PARA HARCIYORDU

Operasyonda zanlının gözaltına alınmasının ardından evdeki ayakkabı ve elbiselerine de el konulduğu belirtildi. El koyulan ayakkabının olay günü, cinayet mahallinde bulunan ayakkabı iziyle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Gözaltına alındıktan sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ahmet B. büyük bir gizlilik ve geniş güvenlik tedbirleri altında arka kapıdan çıkartılarak İstanbul'a götürüldü.

Zanlının komşuları, "5 aydır ailesiyle burada yaşıyordu. Çok kibar birisiydi. Ancak deli gibi para harcıyordu" dediler. Öldürülen Oruba Barakat Suriye'de işkencelere maruz kalan rejim muhaliflerinin belgesellerini çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.