Hava Durumu

'Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın. Kaç sene kalırsa kalsınlar Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir dille açıklayın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Akşener, "Suriyelileri geri göndereceğiz. Nasıl diye sorarsanız yazın. Bir, Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın. Kaç sene kalırsa kalsınlar Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir dille açıklayın. Bu bir bölümünün geri dönmesini sağlayacaktır. İki, bu insanların Suriye'ye dönmesi konusunda Esad'la anlaşın. Türkiye'nin gücünü masaya koyun. İster tatlı dille isteyin ister su kozunu kullanın. İster askeri çözümü ortaya koyun. Dört, bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak üstünlerin satışıan engel olun. Özellikle güney illerimize esnafımıza vergi indirimi sağlayın"

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle; 

"16 yılda İsrail tohumuna mahkum ettiniz topraklarımızı. Türk tohumunu, Türk toprağını bir dünya markası haline getireceğiz. Ziraat Bankası'nın batık AVM'lere sağladığı kredileri çiftçilerimize vereceğiz. Lüks teknelere verilen ucuz mazotu çiftçimize vereceğiz. Pazardaki malı bol ve ucuz hel getireceğiz. Domatesi 1 liradan yedireceğiz. Asgari ücretlimize yeteri kadar et yiyecek. emekliye iki maaş ikramiye verebilmek için rant yaratacağız. Asgari ücreti arttırmak için rant yaratacağız. 16 yıldır ücretsiz eğitim masalıyla milleti kandırıyorsunuz. Oysa bağış adı altında toplanıyor paralar. Devlet okullarını birinci lige yeniden çıkaracağız. İlköğretim ve ortaöğretimde özel okullara ihtiyacı kaldıracağız. Bir yanda öğretmen açığımız var diğer yanda atanmayı bekleyen öğretmenlerimiz var. Atamaları yapın artık." 

"Sizin işsiz bıraktığınız gençliğe biz iş yaratacağız. Türkiye'yi bir yazılım üssü yapacağız. Her yerde yerli yazılıma fırsat vereceğiz. Biz yalnız diploma değil iş sağlayacağız.

"Suriyelileri geri göndereceğiz. Nasıl diye sorarsanız yazın. Bir, Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın. Kaç sene kalırsa kalsınlar Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir dille açıklayın. Bu bir bölümünün geri dönmesini sağlayacaktır. İki, bu insanların Suriye'ye dönmesi konusunda Esad'la anlaşın. Türkiye'nin gücünü masaya koyun. İster tatlı dille isteyin ister su kozunu kullanın. İster askeri çözümü ortaya koyun. Dört, bu sorun sıfırlanana kadar sığınmacıların açtığı dükkanlarda kaçak üstünlerin satışına engel olun. Özellikle güney illerimize esnafımıza vergi indirimi sağlayın"

"İstanbul'un deniz ulaşımını da peşkeş çektiler. Firmada işine gelmeyince durdurdum diyor. Köprüyü, tüneli kullansınlar diye yandaşa para kazandırmak için yapılmış bir tuzak mı onu da bilmiyoruz. Araştırıyoruz"

"Kamuda keyfi harcamalara son verin. Yatırımlardan değil israftan kaçının. Betonla kalkınma olmaz, katma değer üretecek sektörlere teşvik verim. Tarımda verimliliği arttırın. Yandaşlarla olan sözleşmeleri Türk lirasına çevirin" 

"Gündüz Türkiye ile devriye atan Amerika'nın gece PKK ile pusu kurmasını göz ardı edemeyiz. Bu konuda atılacak bütün adımlara sonuna kadar destek vereceğiz. Amerika'nın YPG ile poz vererek Türkiye'yi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz"

"Kendi maaşınıza yaptığınız yüzde 26 zammı önce milletin maaşına yapın diyorum 3 haftadır. Her fırsatta ve ısrarla peşine düşeceğiz. 60 bin liralık maaşını 75 bin liraya çıkarırsan eğer önce sosyal yardımları yüzde 26 arttır. Engelli bakanlara, torun bakanlara, asgari ücretin üstüne koy yüzde 26'yı. Kamu çalışanlarının maaşına da en azından seyyanen o zammı yapacaksın. Çalışana, emekliye, yaşlı aylığına, sosyal yardımlara yapmadan kendi maaşına yaparsan haram olsun" 

"İş çalışana emekliye geldiğinde kaynak yok diyorlar ya yandaşa gelince öyle değil. 85 bin bağlama 3 bin 500 piyano alınacak okullarda eğitim için. O yandaş türkücüden aldığınız bağlamalar türkülerimizin hakkını veremez"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.