Hava Durumu

Suriyeliler TV kanalı kurdu

Türkiye'deki Suriyeli gazeteci ve televizyoncular tarafından İstanbul'da 'Suriye TV' isimli bir televizyon kanalı kuruldu. 200 kişinin çalıştığı kanal Türkiye, Suriye, Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa'daki Suriyelilere yönelik yayın yapıyor. Televizyon kanalı mültecilerin sorunları, Suriye'nin geleceği gibi konuları işliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2019 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2019 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriyeliler TV kanalı kurdu

İstanbul Sefaköy'deki stüdyolarından Arapça yayın yapan Suriye TV, uydunun yanı sıra internet üzerinden de izlenebiliyor. Kanalın Genel Müdürü Malek Dağistani, yayınların yüzde 50'sinin haber ve siyasi tartışma programlarından oluştuğunu söyledi, "Programlarımızda, Suriye'nin içinde ve dışında yaşayan Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntıları işliyoruz" dedi.

KANALIN FİNANSÖRÜ KATARLI GRUP

Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı kanalda personelin 15'i Türk, geri kalanının çoğunluğu ise Suriyeli. Ancak haberciler arasında Iraklı, Lübnanlı, Ürdünlü gazeteci ve televizyoncular da yer alıyor. Kanalın finansmanını ise Londra'da yayımlanan önde gelen Arapça gazetelerden 'El Arabi El Cedid'in de sahibi olan Katar merkezli 'Fadaat' medya grubu sağlıyor.

SURİYE'YLE İLGİLİ EN SICAK HABERLER

Genel Müdür Malek Dağistani, Suriye'de İdlib, Halep ve Hama'da dört, Türkiye'de Gaziantep ve Hatay'da iki, Avrupa'da üç, ayrıca Washington'da bir muhabirleri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Suriye TV'de çalışanların çoğu profesyonel gazeteci ve televizyoncular. Şu anda Suriye'yle ilgili en son sıcak gelişmeleri en iyi bizim kanaldan takip edebilirsiniz. Özellikle uluslararası medya kuruluşlarının artık Suriye'de pek muhabirleri olmadığını düşünecek olursak; en sıcak haberleri biz veriyoruz." 

REJİM BÖLGESİNDEN BİLE İZLENİYOR

Özellikle internetteki izlenme oranlarına bakıldığında Suriye TV'nin izlenme rekorları kırdığı görülüyor. Malek Dağistani şöyle devam ediyor: "Bizim kanalın, Suriye'de Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde bile izlendiğini görüyoruz. Suriye'deki savaş dokuzuncu yılına girerken Suriye halkı artık dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda. Bu nedenle Suriye'deki ve yurtdışındaki Suriyelilerin toplanabileceği bir platform olması gerekiyordu. Bizim de amacımız bütün Suriyelilere hitap edebilecek bir platform olmak. Örneğin her gün yayınlanan 'Bir araya gelmek' isimli programda, Suriye'de ve diasporadaki Suriyelilerin hayatlarının ayrıntılarına dokunmak amacıyla çektikleri acıları, endişeleri ve yaşadıkları sevinçleri konuşuyoruz."

AMACIMIZ SURİYE'NİN DEMOKRATİK OLMASI

Dağistani, televizyondaki siyasi tartışma programlarına zaman zaman Türk gazeteci ve uzmanların da konuk olduğunu söyledi. Peki Suriye TV siyasi olarak nasıl bir yayın politikasına sahip? Dağistani, bu soruyu şöyle yanıtlıyor: "Bizim amacımız Suriye'nin ileride askeri ya da dini diktatörlük değil tam bir demokrasi olması."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.