Hava Durumu

Suruç'tan acı haber! Sivil şehit sayısı artıyor

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine düzenlenen saldırıda sivil şehit sayısı 3'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suruç'tan acı haber! Sivil şehit sayısı artıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı operasyonunda, Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Şanlıurfa Suruç'taki sivillere yönelik yapılan havan mermili saldırıda, dün biri Çaykara Köyü Muhtarı Halil Yağmurlu olmak üzere 2 kişi şehit olmuştu. Bu sabah gelen acı haberde Suruç'taki hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği öğrenildi.

Dün yine Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Kamışlı'dan YPG-PKK'lı teröristler tarafından Nusaybin ilçesindeki sivil vatandaşlara yönelik yapılan havan topu saldırısında 8 kişi şehit oldu, 35 kişi de yaralandı.

TERÖR YANDAŞLARI NUSAYBİN'DE BASIN MENSUPLARINA SALDIRDI

Sınır ötesinden havan toplarının düştüğü Nusaybin ilçe merkezinde görevlerini yapmak isteyen basın mensupları bir grup terör yandaşı tarafından darp edilerek, telefonu gasp edildi. Nusaybin'de gelişmeleri takip eden İHA muhabirleri Beril Solmuşgül ve Murat Başal, bir grup terör örgütü PKK yandaşı tarafından sözlü hakarete uğradıktan sonra darp edildi. Muhabirlerden Beril Solmuşgül'ün cep telefonu gasp eden terör örgütü PKK yandaşları, daha sonra bindikleri araçla kayıplara karıştı.

Yaşadığı dehşet verici olayla ilgili konuşan Beril Solmuşgül, Nusaybin merkezde havan topu düştüğü yere haber takibi için geldiklerini söyledi. Solmuşgül, "Köşede bekliyorduk. Beklerken, oradan geçen bir kişi, 'Bu havan topları sizin suçunuz, sizler de yere yatıyorsunuz bu suça ortak oluyorsunuz. Sizler yüzünden bunlar oluyor' diyerek üzerimize yürüdü. Olay sonrası gerginlik olmaması adına bölgeden ayrılmak isterken, plakasını aldığımız araçtan inen iki kişi, önce sırtıma tekme attı, ardından yüzüme yumruk atıp telefonumu alarak kayıplara karıştı. Bu sırada bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.