Hava Durumu

Sürücülerin dikkatine! Yasak bugün başlıyor

Kamu araçlarına çakar lamba yasağı bugün başladı. Artık sivil polis araçlarında acil durumda bile sadece tepe lambası kullanılacak. Çakar sistemi, ambulans, itfaiye ve kolluk araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan 29 makam tarafından kullanılabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sürücülerin dikkatine! Yasak bugün başlıyor

İçişleri Bakanlığı, trafikte yetkisi olmadığı halde aracına çakar taktıran vatandaşların sahte çakar kullanımının önüne geçmek için harekete geçti. Kamu ve özel araç sürücülerine yetkisiz çakar kullanımı bugünden itibaren yasak hale gelecek. Belirlenen tarihten itibaren kamuda, yerel yönetimlerde, diğer mesleklerde ve üniversitelerde üst düzey yönetici, genel müdür, daire başkanı ve başka unvanlar ile görevde bulunan kamu görevlilerinin araçlarda çakar olarak tabir edilen ışıklı uyarı işaretlerini kullanmasına izin verilmeyecek.

2 BİN 4 LİRA CEZA KESİLECEK

Yetkisiz çakar kullanan kişilere 2 bin 4 liraya kadar idari yaptırım uygulanabilecek, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek. Çakar uygulamasına uymadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilecek. Yetkisiz çakar kullanan kamu görevlileri hakkında işlem başlatılacak. Çakar sistemini ise ambulans, itfaiye ve polis ve jandarma araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan 29 makam kullanılabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.