Hava Durumu

Suudi Arabistan durdurulamıyor! Dikkat çeken bir reform daha...

Suudi Arabistan'da özellikle sosyal alanda yaptığı köklü değişiklerle Batı'ya 'göz kırpan' Veliaht Prensi Muhammed, kültürel alanda yeni bir adım attı. Suudi yönetimi, ulusal bir orkestra ve opera oluşturulması için Fransa ile anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudi Arabistan durdurulamıyor! Dikkat çeken bir reform daha...

Son zamanlarda sosyal alanda yaptığı reformlarla tüm dikkatleri üzerine çeken Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed, Batı'nın 'hoşuna gidecek' bir hamle daha yaptı. Suudi yönetimi, ulusal bir orkestra ve opera oluşturulması için Fransa ile anlaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Fransa Kültür Bakanı Francoise Nyssen, "Bugün imzalanan anlaşmaya göre Paris Operası, Suudi Arabistan'a ulusal bir orkestra ve opera kurması yardım edecek" açıklamasını yaptı.

PEŞ PEŞE REFORMLAR

Suudi Arabistan son dönemde kadınlara yönelik uzun yıllardır devam eden sürücülük yapma yasağını kaldırmıştı. Bir başka reform da Suudi yönetiminin kadınların stadyumlara girmesine de izin vermesiydi. Geçtiğimiz günlerde de Suudi yönetimi, 1970'li yıllardan beri yasaklı olan sinema salonlarının yeniden açılmasına onay verdi.

PEKİ AMAÇ NE?

Ancak bazı uzmanlar, Veliaht Prens Muhammed'in başını çektiği bu reform dalgasının Suudilerin Yemen'deki savaşında sivil can kayıplarını gölgelemek, bölgesel rakibi İran'a karşı Batı'nın desteğini almak ve Suudi Arabistan'ın insan hakları ve demokrasi konusundaki bozuk sicilini unutturmak amacıyla yapıldığını ifade ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.