Hava Durumu

Suudi prens ve üst düzey yetkilileri taşıyan helikopter düştü

Yemen yakınlarında yaşanan bir helikopter kazasında aralarında Prens Mansur bin Mukrin'in de bulunduğu 8 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2017 07:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2017 07:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suudi prens ve üst düzey yetkilileri taşıyan helikopter düştü

Suudi Arabistan resmi televizyonunun haberine göre, Abha Bölge Emiri Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin düştüğü, olayda prens ve beraberindeki heyetteki herkesin hayatını kaybettiği belirtildi. Olay ile ilgili henüz ayrıntılı bilgi verilmedi.

HELİKOPTERDE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Prens Mansur ile beraber helikopterde Emir vekili Selman el-Cerişi, Emirlik Genel Sekreteri Salih bin Abdullah el-Kadi, Asir Bölge Tarım Bölümü Başkanı Fehd el-Fertiş, Asir Bölgesi Polis Müdürü Binbaşı Salih bin Süleyman el-Kerzai ve diğer yetkililerin olduğu ifade edildi. Helikopterde 8 yolcunun bulunduğu bildiriliyor.

ENKAZA ULAŞILDI

İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur Et-Turki, yaptığı açıklamada, düşen helikopterin Asir bölge emiri yardımcısı ve heyetini taşıdığı, helikopterin enkazına ulaşıldığını belirtti.

Asir bölgesi emiri yardımcısının heyeti ile birlikte rutin programlarını takip etmek üzere Ebha kentinin batısında bulunan sahil şeridini ziyaret ettiği, akşam saatlerinde dönüş yolunda helikopter ile iletişimin kesildiğini ifade etti.

Uzmanların helikopterin enkazına ulaştığını ve gerekli incelemeleri yaptığını belirten et-Turki, ilerleyen saatlerde kamuoyu ile elde edilecek son bilgilerin paylaşılacağını kaydetti.

YOLSUZLUK OPERASYONUNUN HEMEN ARDINDAN YAŞANDI

Kaza, ülkedeki büyük yolsuzluk operasyonu ve Yemen'den atılan bir füzenin başkent Riyad'daki uluslararası havaalanı yakınlarında durdurulması gelişmelerinin hemen akabinde yaşandı.

Suudi Arabistan, Yeme'deki Husi isyancılarına yönelik operasyon yürüten uluslararası koalisyon güçlerine öncülük yapıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.