Hava Durumu

Suyumuzdan 1,5 ton altın akıyor! Harekete geçildi...

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Başkanı Şentürk, "Jeotermal kaynaklarımızda, litrede % 0,008 oranında lityum, 0.5 miligram altın var. Bunlar toplanabilirse 1.5 ton altın elde edilebilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suyumuzdan 1,5 ton altın akıyor! Harekete geçildi...

Jeotermalden elektrik üretimi konusunda ikincil üretimin araştırmaları başlandı. Bu kapsamda jeotermalciler elektrik üretmenin yanı sıra altın, gümüş, lityum ve magnezyum ayrıştırmak için harekete geçti. Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, "Türkiye'deki jeotermal kaynaklardaki mineraller toplanabilirse sadece jeotermal elektrik santrallarındaki jeotermal akışkanlardan 20 bin- 25 bin kilogram lityum, bin 500 kilogram altın ve 3 bin kilogram magnezyum elde edilerek ülke ekonomimize katkı sağlanabilir" dedi.

ORTAK AR-GE ÇALIŞMASI

Şentürk, "Bu değerlerin farkına varan jeotermal santral yatırımcıları da birçok üniversiteyle ortak Ar-Ge çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar sonlandırıldığında elektriğin yanı sıra maden ve mineral de elde edilebilecek" diye konuştu.

TÜRKİYE ÖNCÜ ÜLKE OLACAK

"Artık jeotermal santral yatırımcıları, yükleri azaldıktan sonra seralar, kurutma tesisleri yapmaya başlayacak" diyen Şentürk, "Belki şehir ısıtmalarına girecekler. Ve lityumdan maden ve mineral eldesi işine girecekler. Türkiye'yi bu konuda da öncü ülke

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.