Hava Durumu

Tablet satışları düşüşte

Bir araştırma şirketi olan IDC küresel ölçekteki satışların model sayısının artışına rağmen düşmeye devam ettiğini gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tablet satışları düşüşte

IDC'nin verilerine göre 2017'nin ilk çeyreğinde toplam tablet satışları 36,2 milyona ulaştı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 8,5'lik bir düşüş yaşandığına işaret ediyor. Tablet satışlarının 2014 yılında 50.4 milyonu gördüğünü hatırlatalım.

Apple tablet pazarında liderliğini yine koruyor. IDC'ye göre, pazarın yaklaşık dörtte birini kontrol eden Apple'ın iPad Pro'nun satış beklentileri karşılamadığı belirtiliyor. Bu çeyrekte satışlarını artıran tek şirket ise Huawei oldu. Geçen yılın ilk çeyreğinde 2 milyon tablet satışı gerçekleştiren Huawei, 2017'nin ilk üç ayında bu rakamı 2.7 milyona çıkardı.

Microsoft sadece üst segmente odaklandığını için tablet üreticileri arasında ilk beşe giremedi. Üçüncü sırada ise düşük fiyatlı tabletleriyle Amazon yer alıyor.

IDC'ye göre tablet pazarı Apple ve Microsoft tarafından piyasaya sürülecek üst segment cihazlarla biraz da olsa hareketlenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.