Hava Durumu

'Taliban'la İstanbul'da görüştük'

Afganistan Yüksek Barış Şurası Sözcüsü Eminullah Muzafferi yaptığı açıklamada, Afganistan hükümeti ile bazı silahlı muhalif gruplar arasında 3 gün sürecek 4'lü barış görüşmelerinin İstanbul'da başladığını söyledi. Muzafferi , "Taliban'dan 2 grup ile barış yanlıları bu toplantıda yer aldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Taliban'la İstanbul'da görüştük'

Afganistan hükümeti ile bazı silahlı muhalifler arasındaki barış görüşmeleri İstanbul'da başladı. İstanbul'daki toplantıların resmi ve daha kapsamlı görüşmelerin önünü açmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Afganistan Yüksek Barış Şurası Sözcüsü Eminullah Muzafferi , "Taliban'dan 2 grup ile barış yanlıları bu toplantıda yer aldı. Afganistan Yüksek Barış Şurası çabalarını sürdürecektir. Umarız olumlu sonuç ve barış kararları biran önce alınır" dedi.

"BİZ TEMSİLCİ GÖNDERMEDİK"

Öte yandan Molla Hibbetullah'ın başında olduğu Taliban'ın sözcüsü Zebihullah Mücahid ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Taliban temsilcilerinin Türkiye'deki görüşmelere katıldıkları doğru değildir. Biz hiçbir temsilciyi oraya göndermedik. Bu toplantıya katılanlar, Taliban'ın temsilcisi olamaz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.