Hava Durumu

Tan'lı öğrenciler sınav sistemini tartıştı!

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Gençliğin Meclis Modellemesi Konferansı' ile Türkiye'deki sınav sistemini tartışmaya açtı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2019 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2019 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tan'lı öğrenciler sınav sistemini tartıştı!

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Gençliğin Meclis Modellemesi Konferansı' Bursa Akademik Odalar Birliği'nde gerçekleştirildi. Bursa genelinde çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı konferansta gençler, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) simülasyonu oluşturarak, fikirlerini özgürce dile getirip tartıştı.

'ASIL MESAJ...'

Konferansın açılış konuşmasını yapan Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Öztürk Aydın, etkinliğin temel amacının gençlerin sorumluluk duygusunu geliştirmek olduğunu söyledi. Aydın, toplantıda verilecek asıl mesajın da ülke sorunlarına sahip çıkmak olacağını bildirdi.

'ÖNERİLER SUNULDU'

Tan İzmir Yolu Fen ve Anadolu Lisesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Türkan Emiroğlu'nun önderliğinde düzenlenen 'Gençliğin Meclis Modellemesi Konferansı'nın ana gündemi ise Türkiye'deki sınav sistemi oldu. Konferansa katılan öğrenciler tek tek kürsüye çıkarak gündeme ilişkin önerilerini anlattı.

TASLAK TBMM'DE

Öğrencilerin meslek seçimi ve üniversite tercihlerinin de ele alında konferansta gelişen teknolojiden daha fazla yararlanılması gerektiği hakkında fikir birliğine varıldı. Konferans sonucunda sınav sistemine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı TBMM ve milletvekillerine gönderildi. (

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.