Hava Durumu

Tansiyonu artıracak iddia: 'Müdahale için konuşlandılar'

ABD'nin Ulusal Meclis Başkanı Guiado'yu geçici devlet başkanı olarak tanımasıyla gerilimin arttığı Venezuela'da tansiyon düşmüyor. Bölgede iddiaların ardı ardına gelirken, son iddia Küba'dan geldi. Küba basınında yer alan haberlere göre, ABD insani yardımların gölgesinde Venezuela'ya müdahalede bulunmak için Karayipler'e özel kuvvetlerini konuşlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tansiyonu artıracak iddia: 'Müdahale için konuşlandılar'

Ülkede yayın yapan Granma'da gazetesinde yer alan hükümet açıklamasına göre, ABD askeri uçakları geçen hafta Porto Riko ve Dominik Cumhuriyeti dahil olmak üzere bölgedeki stratejik yerlere iniş yaptı.

Açıklamada 6-10 Şubat arasında iniş yapan uçaklardan büyük ihtimalle bu ülkelerin hükümetlerinin de bir bilgisinin olmadığı öne sürüldü.

Küba, ABD'nin Venezuela siyasetine karışmasının, göndermek istediği insani yardımdan bin kat daha büyük bir zarara yol açtığı yorumunu yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela Temsilcisi Elliott Abrams ise bunun 'yeni bir yalan' olduğunu söyledi. Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Miguel Vargas da bu iddiayı yalanladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü yaptığı açıkamada Venezula krizi ile ilgili olarak bütün seçeneklerin masada olduğunu söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.