Hava Durumu

Tarihi meteor yağmuru Türkiye'den de görülecek! Bursa'da özel etkinlik

Gökyüzünde yılın son ve en büyük görsel şöleni olarak nitelendirilen Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru bu gece en net şekilde izlenecek. Nilüfer Belediyesi, Bursalıları Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde düzenlenecek olan Gökyüzü Gözlem etkinliğine davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tarihi meteor yağmuru Türkiye'den de görülecek! Bursa'da özel etkinlik

Astronomların "en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri" diye tanımladığı Geminid (İkizler) meteor yağmuru, açık bir gökyüzü olan ve yeterince karanlık yerlerden izlenebilecek. Geminid meteor yağmuru nedir, ne zaman başlayacak, nereden izlenebilecek? İşte Geminid meteor yağmuru hakkında bilmeniz gereken her şey...

Geminid Meteor Yağmuru 13 Aralık 2017 Çarşamba gününü 14 Aralık 2017 Perşembe gününe bağlayan gece doruk noktasına ulaşacak.

GEMİNİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Yeterince karanlık alanlarda gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.

NİLÜFER'DEN ETKİNLİK

Geminid Meteor Yağmuruyla ilgili Nilüfer Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Tüm gökyüzü meraklılarını 13 Aralık Çarşamba günü 21.00 - 03.00 saatleri arası Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri'nde düzenlenecek olan Gökyüzü Gözlem Etkinliğimize bekleriz. Servis saat 20.00'da Nilüfer Üçfidan Parkı'ndan hareket edecektir. Bilgi için; 4524500" ifadelerine yer verildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.