Hava Durumu

Tarihinin en kötü Bursaspor'u!

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Bursaspor, ligin 18 takımla oynanmaya başlandığı dönem itibarıyla en kötü sezonunu geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tarihinin en kötü Bursaspor'u!

Spor Toto Süper Lig'i 37 puanla 16'ncı sırada tamamlayan ve ligden düşen Bursaspor, 18 takıma geçilen 1994/95 sezonundan itibaren, en kötü dönemini geçirdi. Bu süreç içerisindeki en az puan aldığı ve en az gol attığı sezonu geride bırakan Yeşil Beyazlılar, aynı zamanda ligde en az gol atan ekip oldu. Tarihinde ikinci kez küme düşen Bursa temsilcisi, daha önce de 2003/04 sezonunda 1. Lige düşmüş ve 2 sezonluk mücadelenin ardından Süper Lig'e dönebilmişti.

28 GOL ATABİLDİ

2003/04 sezonunu 40 puanla 16. Sırada tamamlayan Yeşil Beyazlılar 40 gol atıp 10 galibiyet almayı başarmıştı. O sezon takımın en golcü ismi de 14 golle Okan Yılmaz olmuştu. Bursaspor, bu sezonki 37 puan 7 galibiyet ve 28 gollük performansıyla 2003-04 sezonunu geride bırakarak tarihinin en kötü dönemine imza attı.

EN ÇOK AYTAÇ

Bu sezon Bursaspor ligde 31 farklı oyuncuya forma şansı tanıdı. Sezonun en fazla forma giyen oyuncusu ise Aytaç Kara oldu. Deneyimli orta saha, 32 maçta ter dökerken 2 bin 827 dakika sahada kaldı. Aytaç'ı 2 bin 700 dakika ile kaptan Ertuğrul Ersoy ve 2 bin 543 dakika ile Stephane Badji takip etti. Aytaç'ın ardından en fazla maça çıkan isim ise Allano Lima oldu. Brezilyalı oyuncu 31 mücadelede forma giymesine karşın bin 872 dakika süre alabildi.

SAKHO ATILDI

Bursaspor, sezonu 77 sarı kart ve 1 kırmızı kart ile tamamladı. Timsah'ın hanesine yazılan tek kırmızı kartı, sezonun son maçında Diafra Sakho gördü. Takımdaki en hırçın oyuncu olarak ise Aytaç Kara dikkat çekti. 26 yaşındaki oyuncu sezonu 12 sarı kart ile tamamlayarak, takımının en fazla kart gören oyuncusu oldu. Ertuğrul Ersoy, Stephane Badji ve Allano Lima da 8'er kez sarı kartla cezalandırıldı. 10 farklı oyuncu, gördükleri kartlar nedeniyle bir sonraki maç için cezalı duruma düştü.

FORVETLER SESSİZ

Ligin en az gol atan ekibi olan Bursaspor'da 13 farklı oyuncu gol sevinci yaşadı. Takının en golcü ismi ise orta saha oyuncusu Aytaç Kara oldu. Tecrübeli oyuncu 6 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Aytaç'ı lig genelinde 4 golle santrfor Umut Nayir takip etti. Iasmin Latovlevici ve Diafra Sakho 3 golde kaldı. Takım içerisinde en fazla asist yapan oyuncu da 3 kezle Allano Lima oldu. Bursaspor'da 9 farklı oyuncu gol pası vererek istatistiklerde kendisine yer buldu.

EN ÇOK LİMA GİRDİ

Bursaspor, sezon boyunca iki farklı teknik direktör ile çalıştı. Samet Aybaba ile sezona başlayan Yeşil Beyazlılar, Mesut Bakkal ile ligi tamamladı. Timsah sezon genelinde 98 kez oyuncu değişikliği yaptı. 14 maçta sonradan oyuna dahil olan Lima, en fazla kulübeden sahaya giren isim oldu. Bu istatistiklerde Lima'yı 12 maç ile Umut Nayir, 9 maç ile de Tunay Torun takip etti. En fazla oyundan çıkarılan isim ise Tunay Torun oldu. Deneyimli oyuncu 15 maçta saha kenarına alındı, ayrıca Henri Saivet 14, Yusuf Erdoğan da 11 kez kulübeye alınan isimler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.