Hava Durumu

Tartışılan şarkısı hakkında konuştu: Bence mesaj yerine ulaştı

1990'lı yılların pop müziğinin önemli isimlerinden birisi olan şarkıcı Yonca Evcimik, toplumsal konuları ele aldığı "Ayıp şeyler" isimli şarkısındaki bazı sözler nedeniyle özellikle sosyal medyada tepki çekti. Evcimik'e göre kendisine tepki gösterenlerin hepsi troll.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tartışılan şarkısı hakkında konuştu: Bence mesaj yerine ulaştı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde birçok sosyal medya kullanıcısı  "Bakma sevgilime be kadın, çıkacak adın. Mesaj atma kocama, gözünü dikme ocağıma. Nasıl bozuldunuz böyle, açarsan mahremini içeri girer işte öyle" ifadelerinin yer aldığı şarkıyı cinsiyetçi bularak eleştirdi.

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Evcimik, "konuşulmayanların konuşturduğu" için başarılı olduğunu söyledi. Şarkıcı şu ifadeleri kullandı:

Ben zaten bu konular konuşulsun istedim yani böyle olacağını biliyordum ama bu kadar hızlı tepki beklemiyordum. Ben kendimi taşın altına attım. Tepkiler de umurumda değil. Bravo bana. Çünkü bu sorunları az daha yumuşatsam kimse anlamayacak, konuşmayacaktı. Şimdi konuşulmayanlar konuşuluyor.

Şarkıdaki mahrem ifadesinin özellikle tepki çektiği hatırlatılan Evcimik, şöyle konştu:

'Mahremden ne anladıkları ortaya çıktı. Oysa benim dediğimi anlamaları için sözlüğe bakmaları yeterliydi. Adı üzerinde 'Ayıp şeyler' diyoruz yani yapılmaması gereken, ahlak dışı, mutsuz edici şeyler..

Küçük kızlarla evlenenler, üçüncü kadınlar... Bunları konuşmadan olmaz. Kimse bunları konuşmuyor. Konuşa konuşa gerekirse kavga ede ede kalkacağız bu sorunların altından. Küfürler, hakaretler edenler... Bakıyorum hepsi trol.

0 gönderi 3 takipçisi olan hesaplar. Onların sayesinde patladı iş... Bence mesaj yerine ulaştı, amacım da bu farkındalığı yaratmaktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.