Hava Durumu

Tartışmaların odağındaki Anadolu Ajansı'ndan açıklama!

Anadolu Ajansı'ndan seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapıldı. Seçim sonuçlarını 23.20'den beri güncellemeyen Anadolu Ajansı, sahadan veri akışının sağlanamadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 01:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tartışmaların odağındaki Anadolu Ajansı'ndan açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesi sonrasında yapılan ilk yerel seçimlerde Türkiye genelinde oy verme işlemi tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre İzmir'de Soyer, Ankara'da Yavaş kazanırken, İstanbul'da ve Bursa'da veri akışıyla ilgili sorun yaşanıyor.

Anadolu Ajansı'nın veri akışını 23.20 civarında durdurmasının ardından İstanbul'da açılan sandık sayısı oranı yüzde yüzde 98.78'de  Bursa'da açılan sandık sayısı oranı yüzde 89.99'da kaldı. 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili "Burada bir ne yazık ki manipülasyon süreci söz konusu. YSK'daki yetkilileri göreve çağırıyorum. Devletin kurumu olan Anadolu Ajansını da süreci manipüle etmemeye davet ediyorum. Hak yemedim, yemem ama hakkımı da yedirtmem" demişti. Anadolu Ajansı'ndan açıklama beklediğini ifade etmişti.

AA'DAN AÇIKLAMA 

Anadolu Ajansı'ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "AA Seçim Yayın Sistemine sahadan veri akışı gerçekleşmemektedir. Sahadan veya YSK'den veriler ulaştığında sonuçların aktarımı sürecektir." denildi.

BOZBEY NE DEDİ?

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey de Fox TV canlı yayınına bağlanarak veri akışının neden donduğunu bilmediklerini ve araştırdıklarını kaydederek "YSK'nın gönderdiği verilere göre yüzde 63 açılan sandıkta 1.5 puan öndeyiz. Sürecin takipçisiyiz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.