Hava Durumu

Tartışmalı İstanbul seçiminde son sözü YSK söyledi!

Seçim tartışmalarının merkezine oturan İstanbul'da ipi CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu göğüsledi. İl Seçim Kurulu İmamoğlu'nun yaklaşık 25 bin oy farkla seçimi kazandığını belirtirken, Binali Yıldırım oyların yeniden sayımı için itiraz edeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tartışmalı İstanbul seçiminde son sözü YSK söyledi!

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda seçim yarışıyla ilgili konuştu. Sürecin devam ettiğini söyleyen Yıldırım, "Geldiğimiz noktada yaklaşık olarak 25 bin oy civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor. Burada önemli bir ayrıntı. 319 bin 500 iptal oy var. Aradaki fark 25 bin. Yani aradaki farkın on katından fazla iptal oy var. Bu önemli bir detay. Bunun dışında tabii yapılan bazı usulsüzlükler, hatalı girişler, yanlışlar var. Bunları da parti teşkilatımız sandık kurullarındaki arkadaşları tespitlerin yaptılar" şeklinde konuştu.

"TEBRİK ETMESİNİ BİLİRİZ"

Bundan sonra YSK'nın süreci yöneteceğini söyleyen Yıldırım, "Şüphesiz YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz ancak sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var" diye konuştu

"SONUÇ DEĞİŞEBİLİR"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun 2014 seçimlerini örnek verdiğini hatırlatan Binali Yıldırım, "2014 seçiminde iptal oylar 440 bin, iki adayın arasındaki fark 600 bin idi. Yani iptal oyların tamamını kaybeden adaya yazsanız bile yetmiyordu. Burada ise iptal oylar aradaki farkın 10.5 katı. Bu sonucu çok değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var. Her sandıkta bir oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 oy eder ki bu aradaki farktan daha fazladır " ifadelerini kullandı.

"BİR AN ÖNCE İŞİMİZE BAKALIM"

Zaferi neredeyse kesinleşen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da partisinin seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, yerel seçim sürecindeki geçersiz oylar üzerinden AK Parti yetkililerinin açıklaması olduğunu dile getirdi. 'Bu süreci irdelemek, dipsiz kuyuda bir süreç arayışına girer" ifadelerini kullanan İmamoğlu, "Şu anda yüzde 3'ün biraz üzerinde olan geçersiz oy oranı 2014'te yüzde 4,7'dir. Dolayısıyla aslında her seçimde var olan geçersiz oy oranıdır bu. Bu da mümkündür, olasılıklar dahilindedir. Bu da süreci tekrardan baltalar ve sıkıntıya sokar. Bizim talebimiz bir an önce sürecin tamamlanması" diye konuştu.

"KİMSE İNCİNMESİN"

Türkiye'nin hem uluslararası platformda hem de ulusal anlamda başta ekonomi olmak üzere birçok konusu olduğunu belirten İmamoğlu, "Bir an önce biz de işimize başlayıp, 2024 Mart'ına kadar alacağımız yetkiyle İstanbul'a hizmete başlamak istiyoruz. İstanbul'un ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak adına Türkiye'nin her kurumu ve kuruluşuyla işbirliği yapmak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin, Türkiye bir an önce insanına hizmet odaklı bir sürece başlasın" ifadelerini kullandı. Bir kişinin bile kırılmasının, incinmesinin kendisini üzeceğini dile getiren İmamoğlu, partililerden söylemlerine, tavır ve davranışlarına dikkat etmelerini, bu sürece destek olmalarını istedi.

"YOLUMUZ AÇIK OLSUN"

Ekrem İmamoğlu, bütün bu sürecin olgunlaşmasıyla beraber toplumun tüm değerlerine, maneviyatına, inançlarına, etnik kökenlerine, kültürüne saygı duyan İstanbul'da bunu her yönüyle yaşatan bir kişi olacağının da sözünü vererek, "Biz büyük bir milletiz ama hep birlikte büyük bir milletiz. Ayrışarak büyük bir millet olamayız. Bütünleşmenin, barışın, huzurun ve bu şehirdeki geleceğe dönük çağdaş yürüyüşün hizmetkarı olacağımı tüm İstanbullu hemşerilerimle paylaşıyorum. İstanbul için yolumuz açık olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.