Hava Durumu

Tartışmalı kongre ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de Soçi'de görüştüğü konular arasında olan Suriye Ulusal Kongresi Şubat ayına ertelendi. Tartışmalı kongreye terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin de davet edildiği açıklanmış, Türkiye bu gelişmeye sert tepki göstermişti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tartışmalı kongre ertelendi

Rusya'nın Soçi kentinde yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye, Rusya ve İran arasında Soçi'de düzenlenen zirvede de masaya yatırılan kongre ertelendi.  Rus haber ajansı RIA diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde kongrenin Şubat ayına alındığı bilgisini geçti.

Sputnik'in diplomatik bir kaynağına dayandırdığı haberine göre ise kongre hazırlıklarının sürdüğü, ocak ayından önce toplanılmasının zor olduğu, muhtemelen de kongrenin şubatta düzenleneceği kaydedildi. 

MUTABIK KALINMIŞTI

Türkiye Rusya ve İran altı yıllık iç savaşın sonlandırılması Ulusal Diyalog Kongresi'nin düzenlenmesinde mutabık kalmıştı. Soçi'de düzenlenmesi planlanan kongrede yeni anayasa çalışmalarının da başlaması bekleniyordu.

TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Tartışmalı kongreye terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin de davet edildiği açıklanmış, Türkiye bu gelişmeye sert tepki göstermişti.  Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nin Kasım ayında yapılması planlanıyordu ancak bazı muhalif gruplar ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gündeme getirilen toplantıya karşı çıkmıştı.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.