Hava Durumu

Taşerona kadro başvurusu 2 Ocak'ta

Yüzbinlerce taşeron çalışana getirilen kadro düzenlemesiyle ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kadro başvurularının 2 Ocak'ta başlayacağını, geçiş sürecinin ise 90 günde tamamlanacağı duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Taşerona kadro başvurusu 2 Ocak'ta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşeronlara kadro düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Alt işveren işçilerimizin kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında geçmiş kıdemler İş Kanunu çerçevesinde dikkate alınacaktır. İşçilerimizin bu hakları da korunmaktadır. 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çalıştıkları alt işveren şirketlere değil, istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklardır" denildi.

90 GÜNDE TAMAMLANACAK

Kadroya geçiş sürecinin ise 90 günde tamamlanacağı açıklandı. Bakanlık, geçiş sürecinde işçilerin herhangi bir feragat belgesi vermek zorunda olmadığını belirtti. Açıklamada, "İşçilerimiz, kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklar. Bu sözleşme işçilerimiz açısından herhangi bir hak kaybına sebep olmayacaktır" denildi.

Hafta sonu yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile yüzbinlerce taşeron çalışana kadro imkânı getirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.