Hava Durumu

TBL'de fikstür çekimi tamam!

Bu yıl Bursa'dan 2 ekibin mücadele edeceği Türkiye Basketbol Ligi ve Federasyon Kupası'nda kura çekimi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2019 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2019 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TBL'de fikstür çekimi tamam!

Ali ŞAHİN

Geçen sezon Bursaspor'un şampiyonluğu ile sonuçlanan ve bu yıl da 2 Bursa ekibinin boy göstereceği Türkiye Basket Ligi'nin kura çekimi yapıldı. Crowne Plaza Florya Hotel'deki kura çekimi, Tivibu Spor'un yanı sıra, TBF'nin YouTube kanalından da naklen yayınlandı. Fikstür çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Arıkoğlu ve Mehmet Serhan Antalyalı'nın yanı sıra, TBF Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier, TBF Basketbol Geliştirme Direktörü Fırat Eser, TBF Kadın Ligleri Müdürü Murat Tümer, TBF yetkilileri ve Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı.

KUPA ESKİŞEHİR'DE

Kura çekimi TBF Erkek Ligleri Direktörü Derya Yannier'in açılış konuşmasıyla başladı. Teknik detayların paylaşıldığı kura çekiminde, takım temsilcileri de söz alarak, yeni sezon öncesi bütün ekiplere başarılar diledi. TBL kura çekiminin ardından, Eskişehir'de düzenlenecek Erkekler Federasyon Kupası'nın da kura çekimi gerçekleştirildi. Derya Yannier ayrıca Federasyon Kupası'nın 30 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında oynanacağını, normal sezonun ise 11 Ekim'de başlayacağını dile getirdi.

BURSA DERBİSİ 3. HAFTADA

Yapılan kura çekiminin ardından Bursa ekiplerinin de sezonu nasıl açacağı belli oldu. Geçen yıl lige tutunmayı başaran Finalspor sahasında Mamak Belediyesi'ni ağırlayarak sezona başlayacak. Çekilen takımların yerine lige katılım hakkı verilen Gemlik Basketbol ise tarihinin ilk TBL mücadelesini deplasmanda Konyaspor önünde verecek. Lig statüsünde bu yıl herhangi bir değişiklik olmayacak. Lig'deki Bursa derbisi ise 3. Haftada Finalspor'un ev sahipliğinde oynanacak.

FARKLI GRUPLAR

Bu sene 30 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenecek Federasyon Kupası'nın grup aşamasındaki eşleşmeler de belli oldu. Bursa ekibi Finalspor A Grubu'nda Düzce BLD, Akhisar BLD, Balıkesir BŞB ile, Gemlik Basketbol ise D Grubu'nda Bandırma Kırmızı, Merkezefendi Belediyesi ve Yalova Spor ile eşleşti. Statü gereği grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecekler. Devamında tek maçlı eleminasyon sistemi ile oynanacak maçlarda bileği bükülmeyen takım kupanın sahibi olacak.

'GEMLİK'TE İLKLERİN KULÜBÜ'

Kura çekiminin ardından konuşan Gemlik Basketbol Başkanı Berkay Bulut,  "Yeni sezon ilçemize hayırlı olsun. Fikstür çekimi sonrasında ilk hafta Konya deplasmanına gidiyoruz. Gemlik'te basketbol adına bu zamana kadar yaşanmamış işlere imza atıyoruz. Kulüp olarak ben bu işi bilirim egosundan daha ziyade ortak akıl ve yapılanma ile kurumsal düzen içinde mücadele edeceğiz. Gemlik'te altyapı olarak da rekora koşuyoruz. 2019-2020 sezonunda toplam 8 takım ile Bursa yerel liglerinde mücadele edeceğiz. Gemlik'te her zaman ilklerin kulübü olacağız" dedi.

FİNALSPOR HEDEF YÜKSELTTİ

Sezona ilişkin değerlendirme yapan Finalspor Genel Menajeri Uğur Özmen ise "Yeni sezonda hem genç ve yetenekli hem de TBL'nin tecrübeli oyuncularından oluşan dengeli ve iyi bir kadro kurduk. Kolejden (NCAA) yeni mezun 2 yabancımız var. Onların da uyum sağlaması ile TBL' ye renk katacak, seyredilmesi zevkli bir basketbol otaya koyacağımızı düşünüyoruz. 2006 yılından beri istikrarlı bir şekilde Türkiye liglerinde olan Finalspor'un, 14. yılında da hedefi gibi play off'a kalmak. Bu sene çıtamızı biraz daha yükselttik. Orta sıralardan play off'a kalıp 1. turu geçmek istiyoruz. Federasyon Kupası'nda da hedefimiz A grubunu ilk 2 sırada bitirerek önce çeyrek final vizesini almak ve sonra da yarı finale kalmak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.