Hava Durumu

TBL Federasyon Kupası şampiyonu Finalspor

TBL Federasyon Kupası finalinde Petkim'i mağlup eden Final 95-97 kazanarak kupanın sahibi oldu. Marlain Veal ve Salih Uğraşan etkili performansıyla galibiyette etkili rol oynadı. İlk dakikadan itibaren sahaya müthiş enerjisini koyan Patrick Rempert, içerideki bitiriciliğiyle takımı Petkim'i öne geçirdi. Rakibinin etkili karşısında bu dakikalarda zayıf kalam Final, birebirlerle skor üretmeye çalıştı. Skorun sıkıştığı anda Marlain Veal'i oyuna alarak farkın açılmasını önledi. İlk çeyrek 25-19 Petkim üstünlüğüyle tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TBL Federasyon Kupası şampiyonu Finalspor

İkinci çeyreğe Marlain Veal ile etkili başlayan Final, 08:28 dakika kala farkı 2'ye çekerek rakibine molayı aldırdı (25-23). Petkim'in moladan sayıyla dönememesini iyi değerlendiren Final, Salih Uğraşan'ın üçlüğüyle öne geçti. İçerde uzunlarını iyi kullanan Petkim, çok geçmeden skor üstünlüğünü tekrar eline aldı. 03:06 dakika kala Petkim'in yeni transferi Serkan Menteşe ilk kez oyuna dahil oldu. Son bölümün karşılıklı basketlerle dengeli geçtiği çeyreği Final 46-48 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Salih Uğraşan ve Serhat Uğur ikilisiyle hücumda iyi bir ritm yakalayarak başlayan Final, rakibi karşısında farkı açmaya başladı. Bu dakikalarda dış atışa yönelen Petkim, arka  arkaya eli boş döndü ve farkın açılmasını önleyemedi. Çeyreğin ikinci yarısında Hakan Yapar'ın tecrübesiyle bulduğu sayılarla rahatlayan Petkim tekrar ritmini yakalayarak farkı hızla eritmeye başladı. Son bölümde mücadele iyice arttığı çeyreği 69-70 Final önde tamamladı.

Son çeyrek karşılıklı üçlüklerle başladı. Savunma sertliğinin daha azaldığı bu dakikaları iki ekip de boş geçirmedi ve skor dengesi korundu. Kıran kırana geçen son bölümde Salih Uğraşan üçlüğüyle farkı 5'e çıkarsa da Petkim mola dönüşü cevap vermesini bildi. Son 1 dakikaya 93-93 eşitlikle geçildi.17 saniye kala anda Salih Uğraşan'ın üçlüğüyle Final en kritik anda liderliği eline aldı. Karşılaşmayı 95-97 kazanan Final, Federasyon Kupası'nın şampiyonu oldu.

Öne çıkanlar

Petkim: Patrick Rempert 26 sayı, 4 ribaund, 7 asist, Marvin Jones 22 sayı, 8 ribaund

Final: Salih Uğraşan 22 sayı, 4 ribaund, Marlain Veal 21 sayı, 9 ribaund, 10 asist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.