Hava Durumu

Telafisi olmayan bir rezillik

NATO tatbikatındaki skandala ilişkin çok sert açıklamalar yapan MHP lideri Bahçeli, "Atatürk'ün fotoğrafının kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi ve Erdoğan'ın alenen karalanması, tamir ve telafisi olmayan bir rezilliktir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2017 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Telafisi olmayan bir rezillik

MHP Genel Başkanı Bahçeli NATO'da yaşanan skandalla ilgili açıklama yaptı. "Bu tatbikat görünümlü provokasyon kapsamında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi, ilaveten Sayın Erdoğan'ın alenen karalanması tamir ve telafisi olmayan bir rezilliktir" diyen Bahçeli, "NATO'yu doğrudan bağlayan bu alçalmanın, bu aşağılık tertibin birkaç ucube ve alçak görevlinin suçu diye geçiştirilmesi, özür dilemekle durumun kurtarılma gayretleri beyhude ve boş bir arayıştır. Artık ve vakit kaybetmeksizin NATO'nun sorgulanması, dünden bugüne emel ve hedeflerinin masaya yatırılması Türkiye için aciliyeti olan bir mecburiyettir. Ya hep ya hiç diyeceğimiz bir sınıra yaklaşıldığı bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN SONU DEĞİL

Bahçeli, açıklamasının devamında, "Yarım asrı geçen süreden beri ayağımıza dolaşan, faydasından çok zararını çektiğimiz askeri veya sivil küresel organizasyonların milli gerçeklere uygun, milletimizin beklentilerine müzahir şekilde tekrar yorumlanması kaçınılmazdır. NATO yokken biz vardık, şayet ve gerekirse biz bu yapının içinde olmazsak da dünyanın sonu değildir" diye kaydetti.

TÜRK HUSUMETİ YÜZEYE ÇIKTI

Norveç'te yaşananın Türk husumetinden kaynaklandığını belirten Bahçeli, "Norveç'te 8-17 Kasım 2017 tarihleri arasında NATO Müşterek Harp Merkezi'nde düzenlenmekte olan "Trident Javelin 2017 (Üç Uçlu Mızrak)" isimli masa üstü tatbikatta gizli ve gizil Türkiye hazımsızlığı, Türklük husumeti yüzeye çıkmıştır" dedi.

NATO YILLARDIR ALTIMIZI OYDU

"Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası ittifaklar, ne hazin, ne yazık ki, bir tarafta yüzümüze gülerken diğer tarafta sırtımıza hançeri saplamak, ayağımıza ve bahtımıza pranga vurmak için çalışmış, çabalamış ve oyun içinde oyun planlamışlardır" diyen Bahçeli, "Açıkça ifade etmem gerekirse NATO bunlardan birisidir. 1950 yılının 17 Eylül'ünde Kore'ye asker göndererek 724 şehit vermemiz üzerine kapılarını açan NATO yıllardır altımızı oymuş, hassasiyetlerimizi kaşımış, siyasal ve toplumsal kaosların kışkırtıcısı, azmettiricisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.