Hava Durumu

Televizyon alımında taksit sayısı artırıldı!

BDDK, fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında taksit sınırını 3 aydan 9 aya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Televizyon alımında taksit sayısı artırıldı!

BDDK'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte değişiklik öngören yönetmeliği ile banka ve kredi kartları taksitlendirme sürelerini düzenleyen 26. maddenin 7. fıkrası yeniden düzenlendi.

Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın görüşü alınarak BDDK tarafından belirlenecek.

ESKİ TAKSİT SINIRLARI GEÇERLİ

Öte yandan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben  mal gruplarına ilişkin eski taksit sayılarının geçerli olduğunu söylemişti.

Akben, "Eski taksit sayıları geçerli. Kurul'a yetki alındı, orada daha hızlı olmak açısından... Kurul, eski yönetmelikteki taksit sayıları aynı olacak şekilde kararını aldı ve bugün Türkiye Bankalar Birliği ve Katılım Bankaları Birliği'ne gönderim yapıldı" dedi.

Değiştirilen fıkrada ayrıca kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacağı belirtiliyordu.

Yönetmelikle ayrıca; "Kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez" şeklindeki 8. fıkra da yürürlükten kaldırıldı.

TELEVİZYONDA TAKSİT DEĞİŞTİ

BBDK daha sonra yaptığı açıklamada fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarında 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarıldığını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.