Hava Durumu

Terör örgütü YPG Menbiç'ten çekildi mi? Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama...

Terör örgütü YPG mensuplarının ABD ile Türkiye arasındaki anlaşma uyarınca Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildiği iddia edildi.  Dışişleri Bakanlığı ise YPG'nin Menbiç'ten çekildiğine yönelik haberlerin 'abartılı' olduğuna dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Süreç devam ediyor" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Terör örgütü YPG Menbiç'ten çekildi mi? Dışişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama...

ABD ve Türkiye arasında uzun süre gerilime neden olan Menbiç'teki terör örgütü YPG'nin varlığının dün itibarıyla sona erdiği iddia edildi. Uluslararası haber ajansları, örgüt mensuplarının bölgeden tamamen çekildiklerini öne sürdü. Reuters, "Bu gelişme, Türkiye'nin uzun süredir gerçekleşmesini istediği bir koşul" yorumunda bulundu.

Associated Press (AP) haber ajansı ise "Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu" değerlendirmesi yaptı.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanlığı, YPG'nin Menbiç'ten çekildiğine yönelik haberlerin 'abartılı' olduğuna dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada "Süreç devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Menbiç'ten bu aşamada PYD/ YPG'nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.