Hava Durumu

Terör örgütünün kış yapılanmasına ağır darbe

Siirt'in Pervari ilçesi Yazlıca dağı bölgesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütüne ait tespit edilen mağara ve sığınakta mühimmat ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Terör örgütünün kış yapılanmasına ağır darbe

Siirt Valili'ğinden yapılan açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Pervari ilçesi Yazlıca (Herekol) dağı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen mağara ve sığınaklar tespit edilmiştir. Bahse konu mağara ve sığınaklara 4 Eylül 2018 günü saat 05.30 sıralarında Atak Helikopterleri desteğinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurları ve güvenlik korucuları ile birlikte temas araması faaliyetleri icra edilmiştir. Bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda birbirine geçişli halde bulunan mağara ve sığınaklar bulunmuştur.

Tespit edilen mağara ve sığınaklar içerisinde; 3 adet T-40 bombaatar mühimmatı, 25 metre El yapımı Patlayıcı (EYP) yapımında kullanılmak üzere elektrik kablosu, 1 adet sırt çantası, 1 adet şemsiye, 2 adet güneş paneli, 1 adet akü, 2 adet branda, 7 adet jelikan, 2 adet panço, 1 adet gizlenme ağı, 1 adet boş Bixi makinalı tüfek kutusu, 1 adet mekap ayakkabı ile çok sayıda yanmış örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Kum torbaları ile desteklenmiş bölücü terör örgütü mevzileri tespit edilmiş ve bulunan malzemeler adli makamların talimatıyla yerinde imha edilmiştir.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin tesisi için bölücü terör örgütü unsurlarına yönelik operasyonlara, kararlılıkla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir" denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.