Hava Durumu

'Terör yuvalarını birer birer dağıtacağız'

Olası Afrin operasyonu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyeli muhaliflerle yapacağız. Afrin ve Münbiç'ten başlayarak terör yuvalarını birer birer dağıtacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Terör yuvalarını birer birer dağıtacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na zehir zemberek sözlerle yüklenen Erdoğan, Kaftancıoğlu'nun Twitter paylaşımlarını partililere gösterdi. Erdoğan, İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia. Demokrasiye saygımız vardır. Buna bizim bir şey söylememize gerek yok, kendi söyledikleri her şeyi anlatıyor. Bu tweet'ler de neler yok ki. Yüzünde poşi ile polise taş atmaya varıncaya kadaar attığı tweet'lere varıncaya kadar nasıl birisi! Her şey bi tarafa da Gazi Mustafa Kemal'in partisi kimlerin eline kaldı? Ermeni soykırımı diyerek tarihimizi ve milletimizi aşağılıyor. Devlet katil değil seri katil diyor" dedi.

VANDALLIĞA SAHİP ÇIKIYOR

Kaftancıoğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Terör eylemlerinde ölenlerin suçunu devlete atıyor. Eylemci fotoğrafları ona ait değilse bile bu vandallığa sahip çıktığını gösteriyor. Diğer paylaşımlarından Gezi olayları sırasında "Ananı da al haydi Taksim'e" diyerek provokasyonlarda bulunduğu anlaşılıyor. 15 Temmuz kahramanlarına etmedik hakaret bırakmıyor. 15 Temmuz direnişini, "Alın size nur topu gibi mağduriyet" diyerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Ey Kılıçdaroğlu söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. İstanbul gibi bir şehrin il başkanı olması düşündürücüdür. Bay Kemal bundan sonra heralde sen de çok düşüneceksin" diye konuştu.

VİCDAN FUKARASI

"Gerçi Kemal Kılıçdaroğlu gibi karikatür gibi birinin başında olduğu partiye de tencere kapak gibi böyle birisi yakışır" diyen Erdoğan, "Kendini yakmaya teşebbüs eden vatandaşa "Gidip kendini sarayın önünde yaksaydın, sarayı da yaksaydın" diyecek kadar vicdan ve ahlak fukarasıdır. Ben ve arkadaşlarım suça teşvikten Bay Kemal hakkında davalarımızı açıyoruz. Bu nasıl siyaset? Bunların bedelini ödeyecekler. 15 Temmuz'da havalimanından kaçan ve sonra bu ihanete kontrollü darbe diyen bir başkanın il başkanı daha nasıl olabilir?" ifadelerini kullandı.

NATO'YA MESAJ

Erdoğan, konuşmasında NATO'ya da yüklendi, paktın tavrını eleştirdi. NATO'nun, ortaklarından birinin sınırlarına yönelik tehditte önlem almakla mükellef olduğunu belirten Erdoğan, "Şu ana kadar ne tür bir tavır aldınız? Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Belçika'daki Genelkurmay Başkanımız bu konuları görüşecek" dedi.

HANÇER SAPLADIK

Türkiye'nin bölgede oynanan oyunları birer birer bozduğunu anlatan Erdoğan, "Dün Irak'ta oynanan oyunu bozduk. Suriye'deki oyunun kalbine Fırat Kalkanı operasyonu ile hançer sapladık. İnşallah yarın öbür gün, kısa bir süre içinde Afrin ve Münbiç'ten başlayarak Suriye'deki diğer terör yuvalarını da birer birer dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz gibi gözüküp de bizi sırtımızdan vurmaya kalkanlar engel olabilir, ne de siyasetçi görünümlü marjinal terör destekçileri mani olabilir" diye konuştu.

AFRİN OPERASYONU SURİYELİ MUHALİFLERLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Olası Afrin operasyonuna değinen Erdoğan, operasyonun Suriyeli muhalif unsurlarla birlikte yapılacağını söyledi.

TRUMP'I ARAMAYACAĞIM

Cumhurbaşkanı operasyonla ilgili Trump'ı aramayı düşünmediğini, Putin ile görüşmesinin ise devam ettiğini dile getirdi. ABD'nin Suriye sınırına kuracağı YPG ordusu için ise Erdoğan, "Neyin sınır güvenliği? Rejim de sıcak bakmıyor" ifadelerini kullandı.

AYM'NİN KARARI

Cumhurbaşkanı AYM'nin tahliye kararlarıyla ilgili soruyu ise "Açıklama yapmayacağım, arkadaşlar konuştu" şeklinde yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.