Hava Durumu

Terörist Müslim'i serbest bırakan Çekya'ya tepki yağdı

Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alınan terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.  Teröre açıkça destek niteliği taşıyan skandal karara Türkiye'den tepki yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2018 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Terörist Müslim'i serbest bırakan Çekya'ya tepki yağdı

Terör örgütü PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslim'in serbest bırakılması kararına Türkiye'den ilk tepki geldi. Ankara'da gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ,  "Verilen karar uluslararası hukuka aykırı. Bu karar Çekya ile ilişkileri etkileyecek. Bu karar teröre çok net destek kararıdır. Bu tür kararlar hukukla izah edilemeyecek çok net siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine destek kararıdır. Türkiye için şaşırtıcı bir karar olmamıştır. Hukuka uyulsaydı iade edilmek üzere geçici tutuklanmasına karar verilirdi. Hukuk var ama hukuka uyan yok" dedi.

SÜRPRİZ DEĞİL

Bozdağ, "Bu tür kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu konuda Türkiye'ye bakışları ve Türkiye aleyhine terör faaliyeti sürdürenlere yaklaşımları ortadadır" diye konuştu.

KABUL EDİLEMEZ

Adalet Bakanı Gül de "Muhataplarımızdan bu hatayı en kısa sürede telafi etmesini bekliyoruz. Takipçisi olacağız, asla kabul edilebilir değil" açıklaması yaptı.

HUKUK AYAKLAR ALTINDA

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise "Çekya'nın bu kararı, hukuku ayaklar altına alan skandal bir karardır. Türkiye'nin gönderdiği dosyalar hiçbir şekilde nazara alınmadan verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE İADE BEKLİYORDU

Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini talep etmişti.  PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.