Hava Durumu

Teröristler bunu da yaptı! Bir ceset 100 bin TL

ABD, ağır bombardımanla Rakka'nın yüzde 87'sini harabeye çevirdi, enkaz altında yaklaşık 3 bin kadar cesedin olduğu belirtildi. Cenazeleri bile ticarete çeviren PKK'lı teröristler, yakınlarına ulaşmak isteyenlerden 4-5 milyon Suriye lirası (yaklaşık 100 bin TL) istediği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Teröristler bunu da yaptı! Bir ceset 100 bin TL

ABD'nin günde 37 ton bombayla harabeye çevirdiği Rakka, bugünlerde ceset ticaretine sahne oluyor. Yüzde 87'si enkaza dönüşmüş kadim kentin yıkıntıları altında binlerce sivilin cesedi var. Katliamı fırsata çeviren PKK'lı teröristler, bombardımanda evlerinin, işyerlerinin altında kalarak can veren Rakkalıların ailelerine ulaşarak onlardan para istiyor. Yenişafak'ın haberine göre, enkazdan çıkaracakları ceset başına milyonlarca Suriye Lirası talep eden örgüt, acılı ailelere 'kemikleri güven içinde gömmeyi' vaat ediyor. Yeni Şafak Rakkalı mağdur ailelerle konuştu. Acılı aileler halen hiçbir sivilin dönüşüne izin verilmeyen Rakka'da PKK-ABD ittifakının kirli yüzünü ve devam eden ceset ticaretini anlattı.

3 BİN KİŞİ ENKAZDA

Şehir genelinde halen 3 binden fazla cesedin enkaz altında olduğu tahmin ediliyor. PKK'nın, defni karşılığında büyük paralar istediği isimlerin başında Suriyeli ünlü doktor Kays Seyyid Ahmed (67) geliyor. Doktor Ahmed'in kardeşi Kahtan Ahmed, abisinin naaşı için PKK'nın 4,5 milyon Suriye Lirası istediğini söyledi. Şu an 4-5 milyon Suriye Lirası yaklaşık 100 bin Türk Lirası'na tekabül ediyor. İç savaşın sürdüğü ülkede 600-700 bin Suriye Lirası ile iyi bir ev alınabiliyor.

ENKAZ DEMİRİ PAZARLIĞA DAHİL

Kirli pazarlığa tanık olan ve Türkiye'de bir okulda öğretmenlik yapan Ümmi Süleym, eski başsavcının cenazesinin teslim edilmesi karşılığında PKK'ya 5 milyon Suriye Lirası ödediklerini kaydetti. "PKK'nın Rakka'daki elebaşısı bizden hem 5 milyon Suriye Lirası istedi hem de artık enkaz olan evin demirlerini de pazarlık konusu yaptı. O an adeta kanımın donduğunu hissettim" diyen Süleym, Garraf'ın cenazesini o öldükten ancak 6 ay sonra defnedebildiklerini anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.