Hava Durumu

Teröristler bunu da yaptı! Kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çok sayıda mühimmat bulundu. Ele geçirilenler arasında yer alan kalemtraşlı bomba düzeneği, ihanetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Teröristler bunu da yaptı! Kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçe sınırları arasında PKK'lı teröristlere yönelik "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre Operasyonu" tamamlandı.  Operasyonda tespit edilen 18 sığınak ve barınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.  Vali Ali Fuat Atik, etkinlikte yaptığı konuşmada, 9 Eylül'de eski Kemerli köyü muhtarını katleden teröristlerden 3'ünün arazide 7 gün 24 saat faaliyet yürüten kahraman askerler ve güvenlik korucuları tarafından 16 Kasım'da etkisiz hale getirildiğini söyledi.

EMELLERİ BOŞA ÇIKTI

Teröristlerin kış üslenmesine yönelik çabalarını boşa çıkaracak şekilde 18 sığınak ve barınağın kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Atik, "Terör örgütüyle Siirt genelinde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar amansız mücadelemize, devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla devam edilecektir. Ele geçirilen silah ve mühimmat sayesinde bölücü terör örgütünün hain emelleri ve planları bir kez daha boşa çıkarılmıştır" dedi.

DÜZENEKTE KALEMTIRAŞ KULLANILMIŞ

Konuşmanın ardından Albay Uğur Özmen, ele geçirilen 12 kalaşnikof, biksi, RPG-7 roketatar, 16 el bombası, 2 "Bangalore Torpedo", 2 mayın, 188 kilogram amonyum nitrat, 3 kilogram C4 ve A4 patlayıcı, 246 kalemtıraşlı patlayıcı düzeneği, 8 bin 324 fişek, 52 uçaksavar mühimmatı, 15 doçka mühimmatı ve 18 telsizi basın mensuplarına gösterdi. Patlayıcı düzeneklerinde kalemtıraş kullanılması ihanetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

GEÇİT AÇMADA KULLANILIYOR

Ele geçirilen "Bangalore Torpedo"nun (boru tipi patlayıcı) tel engeller ve mayın tarlalarında geçit açmakta kullanıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.