Hava Durumu

Tevfik Topçu: Akşemseddin gemisi kime, ne kadar bedelle satıldı?

İznik Gölü'nde yolcu taşımacılığı için alınan ve uzun süre atıl durumda kalan Akşemseddin gemisiyle ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın atılımını takdirle karşıladıklarını belirten MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, gemiye yapılan yatırımın; hangi yöntemle, kime ve ne kadar bedelle satıldığının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tevfik Topçu: Akşemseddin gemisi kime, ne kadar bedelle satıldı?

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, "Yeni başkanının bu konudaki teşebbüsleri olumludur. Zararın neresinden dönülürse kârdır. İznik Gölü'nde yolcu taşımacılığı ve göl turizmi hayâliyle alınan Akşemseddin gemisi uzun süre özel olarak yapılan limanlarda atıl olarak bekletildi. Kaptan ve mürettebat istihdam edildi. Fırtınada yan yattı, hasar gördü, defalarca bakıma alındı. Yine de sürekli gövdeden su alıyordu. Geçtiğimiz hafta satıldığı ve kara yoluyla tekrar Gemlik körfezine taşındığı haberleri çıktı. Geminin alış fiyatı ve yapılan yatırımlarla maliyeti ne kadardır? Satış hangi yöntemle, kime ve ne kadar bedelle yapılmıştır? Sunulmaya çalışılan ve fakat talep görmediği için vazgeçilmek zorunda kalınan bu hizmetin belediye bütçesine yükü ne kadardır? 4 adet Seabird tipi uçak alınan, pilot, mürettebat ve diğer personelleri istihdam edilen, Bursa ve Bursalı için hiçbir katma değeri olmayan bu yatırım da Alinur Aktaş tarafından iptal edilerek, araç ve ekipmanlar elden çıkarılmaya başlanmıştır. Bu uçakların birinin satıldığını, birinin arızalı ve hasarlı olduğunu biliyoruz. Çalışmayıp beklediği sürece de bunların masraf ve bakım maliyetleri devam etmektedir. Yunuseli ve Hazerfan havaalanlarına ne kadar ücret ödenmektedir? Dedik ya, zararın neresinden dönülürse kârdır. Şimdi Bursa kamuoyu olarak merak ediyoruz. Bu yatırımlarda meclis kararı niye alınmamıştır? Sırf birilerinin çocukluk hayâllerini ve egosunu tatmin adına yapılan, bu gereksiz ve önceliği olmayan yatırımlar için, zaten borç batağında olan BŞB'nin bütçesinden çıkan rakam nedir?" diye konuştu.

Bursa'nın sırtından bu yükleri kaldırmak adına önemli bir adım atan Aktaş'tan bu tabloların kamuoyuna açıklanmasını beklediklerini belirten Topçu, "Ayrıca, eski başkan döneminde programa alınan; şehir içi teleferik, Selvili Cadde kazıklı yol projelerinin seyri ve akıbeti hakkında sayın başkanın düşüncelerini de Bursa kamuoyu adına merak ve takip ediyoruz. Yine cumhurbaşkanının tenkidinden sonra gündeme tekrar gelen ve eski başkanın Bursa'mıza bir diğer kazığı olan Doğanbey konusunda, yıkılan eski stadyumunun karşısındaki neredeyse metruk hale gelen, uyuşturucu, fuhuş vb. suç örgütlerinin barınağı haline dönüşen Göktuğ Plaza ve Çelikpalas Oteli'nin yarım kalan ek binasının akıbetleri hakkında sayın başkanın bir çalışması ve tasarrufu olacak mıdır? Bu arada Altepe döneminde faaliyete geçen ve Bursa kamuoyunda tam anlamıyla karşılık bulan BUDO, istikrarlı çalışmasına devam etmektedir. Lakin, zaten bir kısmı ikinci el olarak alınan deniz otobüslerinin artık yenilenmesi gerektiği, üzücü bir olaya sebep olmadan gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda yetkilileri ikaz etmek isteriz" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.