Hava Durumu

Ticaret Bakanı açıkladı! Onları da millileştireceğiz

Yazılımların çoğunun yabancı olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, birçok lisans ücretinin yurt dışına gittiğini, bu konuda millileştirme çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2018 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2018 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ticaret Bakanı açıkladı! Onları da millileştireceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, akıllı şehirler konseptinin dünyada trend haline geldiğini ve özellikle elektrikli otomobillerle birlikte insanların araçlarla şehre entegre olmalarının söz konusu olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak bu konularda neler yapabileceği ve Türkiye'nin önünün nasıl açabileceği hususunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Varank, "Türkiye'yi bu trendi yakalayan bir ülke haline nasıl getirebilir, bunun çalışmaları için gayret ediyoruz. Bunlar bizim önceliklerimiz arasında. Burada arkadaşlarımızın bir takım şikâyetleri oldu. Çok doğru şikâyetler. Buralarda kullanılan yazılımların çoğu yabancı yazılımlar. Birçok lisans ücreti bu yazılımlarla birlikte yurt dışına gidiyor. Biz arkadaşlarımıza burada acaba bunların millileştirilmesi, yerlileştirilmesi ile ilgili nasıl destekler verebiliriz, inşallah onların da çalışmalarını yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN VARANK'TAN TELSİZLİ BAYRAM MESAJI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ziyaretlerinde telsizle yaptığı anonslarla bayram mesaisinde olan tüm güvenlik güçlerinin bayramını kutladı. AKOM'un işleyişi hakkında bilgiler alan Varank, daha sonra itfaiye telsizi ile yaptığı anonstan itfaye, zabıta, İSKİ gibi belediyenin tüm birimlerine seslenerek, bayram mesaisindeki çalışanların bayramını tebrik etti.

Bakan Varank'a ziyaretlerinde Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın oğlu Yusuf Varank eşlik etti. Varank'ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde İstanbul Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.