Hava Durumu

Tillerson'dan kritik Türkiye açıklaması

Orta Doğu turunda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı bağlamında yapacağı Ankara ziyaretiyle ilgili mesajlar verdi. "ABD, Türkiye ile aynı yönde çalışmaya devam etmenin bir yolunu bulmalı" diyen Tillerson, iş birliği arayışında olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2018 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tillerson'dan kritik Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yarın gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi Ürdün'de önemli açıklamalarda bulundu. Ürdünlü mevkidaşı ile ortak basın toplantısında konuşan Tillerson, Türkiye ve ABD ilişkilerinin önemine vurgu yaptı. Tillerson, "ABD, Türkiye ile aynı yönde çalışmaya devam etmenin yolunu bulmalı. Türkiye'ye tehditlerin azaltılması için işbirliğini konuşmalıyız" ifadelerini kullandı. Dün Kuveyt'te de açıklamalarda bulunan Tillerson, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarının farkında olduklarını söylemişti.

İRAN MESAJI

ABD'nin cumartesi günü İsrail ile Suriye'deki İran askeri varlığı ve Suriye güçleri arasında yaşanan askeri gerilimden gayet endişe duyduğunu belirten Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, İran'ın Suriye'den çekilmesini yönelik taleplerini tekrarladı. Tillerson, İran'ın silahlı kuvvetlerini ve milislerini Suriye'den çekmesi gerektiğini savundu.

TAHRAN'DAN JET YANIT

Buna jet hızıyla yanıt veren İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, ''İran'ın Suriye'deki askeri varlığı Suriye hükümetinin davetine dayanmaktadır ve meşrudur. Asıl ABD Suriye'den çekilmeli'' dedi.

KRİZİN GÖLGESİNDE...

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, yarın Ankara'da temaslarda bulunacak. ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği destek nedeniyle krizin gölgesinde gerçekleşecek görüşmede Suriye'deki durum ve Zeytin Dalı Harekatı'nın gündeme gelmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.