Hava Durumu

Timsah 3 puanı kaptı

Ligin 2. Haftasında Alanyaspor'u ağırlayan Bursaspor, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta skorun 2-2'ye gelmesine engel olmazken karşılaşmanın son dakikasında sahneye çıkan Delarge attığı golle takımına 3 puanı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2017 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2017 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah 3 puanı kaptı

-Ali ŞAHİN-

Süper Lig'in 2. haftasında, ilk maçlarını kaybeden Bursaspor ve Alanyaspor karşılaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki mücadelede ilk defa taraftarının karşısına çıkan Paul Le Guen sahaya Harun, Titi, Ekong, Barış Yardımcı, Aziz Behich, Badu, Agu, Batalla, Stancu, John, Kubilay on birini sürdü. Fransız hocadan formayı kapan Titi, Ekong, Barış Yardımcı, Badu ve Agu da ilk defa Bursa'da sahaya çıktı.

KUBİLAY KAÇIRDI

Mücadele oldukça temposuz başlarken ilk 7 dakikalık zaman diliminde oyun orta sahaya sıkıştı. Bursaspor ilk önemli atağını 10. Dakikada geliştirdi. Badu'nun sağ kanattan yaptığı ortayı sol direk dibinde karşılayan Stancu yerden Kubilay'ı gördü. Genç golçu altıpas'ın içinden topu kale yerine auta gönderdi. Alanya ise ilk olarak 20. Dakikada Emre Akbaba ile kaleyi yoklasa da şutu zayıf kaldı.

BADU SİFTAH YAPTI

Karşılaşamanın 22. Dakikasında gelişen Bursaspor atağında John'un ortasını savunma kesti. 23'te ise Batalla'nın kullandığı kornerde iyi yükselen Badu'nun kafasını kaleci haydar direk dibinde kurtardı. Maçın bu bölümünde zemin kalkarken top sık sık çimlerden sekmeye başladı. Karşılaşmanın 38. Dakikasında Alanyaspor çıkarken çimden seken topu kapan Batalla Badu'yu gördü. Ganalı oyuncu ceza sahasına girdiği gibi düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirirken Yeşil Beyazlı formayla ilk resmi golünü attı.

KAPTAN PENALTIDAN

Bursaspor'un skorda üstünlüğü ele geçirmesinin ardından beraberlik için yüklenen Alanyaspor kaptırdığı toplarda kalesinde tehlike yaşamaya başladı. Karşılaşmanın 42. dakikasında Badu ceza sahası içinde John'u gördü. Hollandalı oyuncu topu düzeltirken yerde kalınca Hakem Serkan Tokat Penaltıya Hükmetti. Beyaz noktaya gelen Batalla hata yapmadı ve ilk yarının skorunu belirleyen golü attı. (2-0)

HARUN KURTARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Bursaspor hızlı başlasa da 50. Dakikada oyundaki hakimiyetini Alanyaspor ele geçidi. 5 dakikalık bölümde Bursaspor kalesine iyice yüklenen Turuncu Yeşilliler 56. Dakikada çok etkili gelirken Mbilla'nın ceza sahası içinden çektiği şutu Harun kurtardı. Harun 59'da da Vagnar Love'a gol izni vermezken, 61. Dakikada uzun topla çıkan Alanyaspor'da Emre Akbaba'nın sağ kanattan yaptığı ortada Mbilla'yı durduramadı. (2-1)

ALANYA HIZLI ÇIKTI

Farkın 1'e inmesinin ardından Alanyaspor beraberlik için iyice yüklenirken 67. Dakikada yine Uzun topla çıkan Alanyaspor beraberliği yakaladı. Bu dakikada Emre Akbaba'nın derinlemesine pasında topu önüne Alan Vagner Love ceza sahasına girdiği anda yaptığı vurşla skoru 2-2 yaptı. Mücadelenin 71. Dakikasında Kubilay'ın yerine Delarge oyuna girerken Genç golcü taraftarın tepkisinden ötürü direkt soyunma odasına gitti.

SON SÖZ DELARGE'IN

Maçın son bölümlerinde iki ekip de üstünlük sayısı için yüklenirken savunmalardaki kademe anlayışı da kayboldı. 88. Dakikada Stancu Delarge'ı hareketlendirirken Kongolu oyuncunun vuruşunu savunma çıkardı. Maçın son dakikasında, Bursaspor yarı sahasından atılan uzun topa iyi koşan Dzon Delarge, ceza sahasına girdikten sonra kaleci Haydar'ı avladı ve Yeşil Beyazlı formayla çıktığı ilk resmi maçında ilk golünü atarak takımına 3 puanı getiren isim oldu. (3-2)

-Maçtan Notlar-

Karşılaşmayı 19 bin 486 taraftar izledi. Taraftar maçın ilk dakikasında Göztepe'ye destek amacıyla tezahürat yapmadı. Badu ve Delarge Bursaspor formasıyla ilk golünü attı. Le Guen Süper Lig ve Bursaspor'daki ilk 3 puanını kazandı. John ve Barış yardımcı sakatlanarak oyunu terk etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hakemler:

Serkan Tokat 7

Mustafa Sönmez 7, Mustafa Savranlar 7

Bursaspor:

Harun Tekin 6

Barış Yardımcı 5

(Furkan dk. 64 5)

Titi 6

William Ekong 6

Aziz Behich 6

Josua John 6

(Jorquera dk. 53 7)

Emmanuel Badu 8

Mikel Agu 7

Pablo Batalla 8

Bogdan Stancu 6

Kubilay Kanatsızkuş 5

(Dzon Delarge dk. 71 6)

 

Aytemiz Alanyaspor:

Haydar Yılmaz 5

Lamine Gassama 6

Mamadou Fofana 5

(Berkan Emir dk. 61 6),

Welinton 6

Gergios Tzavellas 6

Efecan Karaca 6

Isaac Sackey 6

Ioannis Manatias 6

(Cenk Ahmet dk. 61 6)

Emre Akbaba 7

Serges Mbiala 7

(Emre Nefiz dk. 79 6)

Vagner Love 7

Goller: Emmanuel Badu (dk. 38), Pablo Batalla (dk. 44 pen.), Dzon Delarge (dk. 90) (Bursaspor), Serges Mbiala (dk. 62), Vagner Love (dk. 67) (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı Kartlar: Bogdan Stancu, Dzon Delarge (Bursaspor), Lamina Gassama, Emre Nefiz (Aytemiz Alanyaspor)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.