Hava Durumu

Timsah Ankara'da kayıp!

Bu sezon tek hedefi Süper Lig'e geri dönmek olan Bursaspor'un, son yıllarda Ankara deplasmanlarında göstermiş olduğu başarısız performans dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah Ankara'da kayıp!

En son geçen sezon deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Yeşil Beyazlılar, Başkent'te tam 5 senedir 3 puanı bir arada göremedi. Timsah, bu süreçte Ankara'da oynadığı karşılaşmalarda 4 mağlubiyet alırken, rakipleriyle 3 kez de berabere kaldı. Bu dönemde Osmanlıspor'a karşı bir mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Timsah; Ankaragücü ile bir kez berabere kalırken, Gençlerbirliği'ne ise 3 kez mağlup oldu.

SON GALİBİYET KUPA'DA

Ankara'da oynadığı karşılaşmalarda adeta kazanmayı unutan Timsah, Başkent'te son galibiyetini 2015 yılında Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali rövanş maçında Gençlerbirliği'ne karşı elde etti. Bursa'daki maçı 1-1 berabere tamamlayan Yeşil Beyazlılar, 14 Nisan 2015'te Şenol Güneş yönetiminde, Başkent ekibini deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup edip adını yarı finale yazdırmayı başarmıştı.

LİGDE 6 YOL OLDU

Başkent deplasmanlarında çok zorlanan Timsah, Ankara'da lig bazında son galibiyetini ise 2014 senesinde kaydetti. Yeşil Beyazlılar, Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ikinci haftasında Gençlerbirliği'ni deplasmanda Volkan Şen ve Fernandao'nun kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Söz konusu müsabakada Gençlerbirliği'nin golünü de eski bir Bursasporlu Bogdan Stancu kaydederken, o dönemde Yeşil Beyazlı takımın başında şu anda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü olan Şenol Güneş yer alıyordu.

GÖZLER SELEZNOV'DA

TFF 1. Lig'de pazar günü deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak olan Bursaspor'da, tüm gözler Yevhen Seleznyov'a çevrilmiş durumda. Eski Teknik Dirketör Yalçın Koşukavak döneminde fizik kalitesi yetersiz olduğu gerekçesiyle ilk 11'de forma şansı bulamayan Ukraynalı futbolcu, İbrahim Üzülmez döneminde 4 kez ilk 11'de yer aldı ve dört maçta da kaydettiği birer golle, takımı sırtlayan isim oldu. Geçen pazar akşamı oynanan ve Bursaspor'un 1-0 mağlup tamamladığı Eskişehirspor karşılaşmasında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen tecrübeli oyuncu, Osmanlıspor karşısında takımının en büyük gol umudu olacak. Ligin ikinci yarısına büyük bir çıkış yakalayan 34 yaşındaki santrfor; Menemenspor, Hatayspor, Fatih Karagümrük ve Akhisarspor karşılaşmalarında fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.