Hava Durumu

Timsah Aslan avında

Yeni sezondaki oyunu ile taraftarın gönlünü alan Bursaspor 6. Maçında Galatasaray'ı ağırlayacak. Taraftar rekorunun kırılması beklenen maçta Yeşil Beyazlılar rakibine ilk yenilgisini tattırmaya çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah Aslan avında

Süper Lig'de geride kalan 5 haftada topladığı 9 puanla 7. sırada yer alan Bursaspor, 13 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ı ağırlıyor. Yarın Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda saat 19.30'da başlayacak olan müsabakada taraftar rekoru kırılması bekleniyor. Yeşil Beyazlılar, seyirci desteğini de arkasına alarak Galatasaray'a ilk yenilgisini yaşatmayı amaçlıyor.

DÜDÜK AYDINUS'TA

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, zorlu  müsabakayı İstanbul Bölgesi Süper Lig Hakemi Fırat Aydınus yönetecek. Karşılaşmada Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Süleyman Özay yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu olacak.

97. SINAV

İki ekip, bugün oynayacakları karşılaşmayla ligde 97. kez karşıya gelecek. Daha önce oynanan 96 mücadelede Galatasaray, sahadan 50 kez galibiyetle ayrılırken, Bursaspor ise 21 mücadelede gülen taraf olmayı başardı. 25 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı Kırmızılı takım, bu maçlarda 167 kez rakip fileleri havalandırırken, Bursaspor ise 80 kez gol sevinci yaşadı.

14 MAÇTIR YENEMİYOR

Bursaspor, rakibi ile sahasında oynadığı 49 karşılaşmada 17-14 üstünlük sağladı. 18 karşılaşma beraberlikle sonuçlanırken, konuk ekibin 55 golüne Yeşil Beyazlılar, 47 gol ile karşılık verdi. Timsah, Galatasaray ile oynadığı son 14 resmi maçta ise galibiyet yüzü görmedi. Sarı Kırmızılı rakibini en son 28 Ocak 2012 tarihinde 1-0 mağlup etmeyi başaran Bursaspor, bu periyotta çıktığı maçlarda 9 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.

SADECE BATALLA

Yeşil Beyazlılar'ın Galatasaray'ı en son mağlup etmeyi başaran takımdan yalnızca takım kaptanı Pablo Martin Batalla mevcut kadroda yer alıyor. 5 yıl önce Bursaspor'a galibiyeti getiren golü de kaydeden Batalla, Fransız teknik adam Paul Le Guen'in pazar günkü maçta yine en büyük kozu olacak. Fransız çalıştırıcının ayrıca ilk 5 haftaya oranla kadroda da değişiklik yapacağı öğrenildi.

FARKLI SKORLAR

Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında kendi sahasında 6-0 yenerek aldı. Sarı Kırmızılı ekip ayrıca, 1998-1999 ve geçen sezon da 5-0'lık galibiyetlere imza attı. Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa'da yapılan karşılaşmada 5-0'lık skorla elde etti.

BURSA'DA KAZANIYOR

Bursaspor'un Süper Lig'de en fazla mağlup olduğu (49) ve en fazla gol yediği rakibi Galatasaray (166) olarak dikkat çekiyor. Bursaspor ligdeki son altı maçının dördünü (2M) ve son iki maçını kazandı. Bundan önce oynadığı altı iç saha maçını ise kaybetmişti. Evindeki son iki maçını üç golle kazanan Bursaspor, Nisan-Mayıs 2015'ten bu yana iç sahada arka arkaya üç maç kazanamadı. Galatasaray ise ligdeki son beş deplasman maçında da yenilmedi (4G 1B). Bu seri de, Igor Tudor döneminin deplasmandaki en uzun yenilmezlik serisi.

İLAVE BİLETLER SATIŞTA!

Bursaspor Kulübü, Galatasaray maçı için gelen yoğun talepler doğrultusunda kuzey ve güney tribünlerinin ilk üç sırası ile doğu ve batı tribünlerinin ikinci ve üçüncü sıralarının satışa açıldığını duyurdu. Yeşil Beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Emniyet tedbirleri gereğince tribünlerimizde satışı yapılmayan kuzey ve güney tribünlerinin ilk üç sırası ile doğu ve batı tribünlerinin ikinci ve üçüncü sıraları İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bugün yaptığı olağanüstü toplantısında alınan karar gereği sezon sonuna kadar satışa açılmıştır. Bu konuda taraftarımızın beklentisini karşılıksız bırakmayan ve kulübümüzün talebini olumlu karşılayan başta sayın Valimiz İzzettin Küçük olmak üzere İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Gün'e teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu uygulamanın, müsabaka güvenliği açısından herhangi risk oluşturması durumunda sonraki maçlarda geçerli olmama ihtimalinin dikkate alınmasını ve bu sıralarda maç izleyen taraftarımızın bu bilinçle hareket etmelerini önemle rica ederiz" denildi. Karşılaşma için satışa çıkan biletlerin tamamına yakını tükenirken karşılaşmayı 40 bine yakın taraftarın izlemesi öngörülüyor. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.