Hava Durumu

Timsah için son çağrı

Son 4 maçında 9 puan bırakan ve zirve yarışında yara alan Bursaspor yarın 19:00'da Balıkesirspor'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2020 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah için son çağrı

TFF 1. Lig'de zirve mücadelesi veren ve Süper Lig'e dönmeyi hedefleyen Bursaspor, son maçında berabere kalmasına rağmen rakiplerinin de puan kaybetmesiyle teselli buldu. Ligin 26. haftasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda İstanbulspor ile karşılaşan Bursaspor, 65. dakikada 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 81. dakikada Tayfur Bingöl'ün golüyle beraberliği sağlamasına karşın, kalan bölümde skor bulamayınca galibiyete ulaşamadı.

KÖTÜ GİDİYOR

Play-off hattındaki güçlü rakiplerinin de kazanamadığı haftada beraberliğe razı olan Yeşil Beyazlı ekip, 42 puanla 4'üncü sırada kalarak Süper Lig hedefi doğrultusunda önemli 2 puan yitirdi. En son galibiyetini 22. haftada sahasında Adana Demirspor'u 2-1 yenerek alan Bursa temsilcisi, ardından çıktığı 4 karşılaşmada da 3 puan elde edemedi. Yeşil-beyazlılar, 23. haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a rakip sahada 2-1 yenildikten sonra, Altay'la 2-2, Cesar Grup Ümraniyespor ve İstanbulspor'la da 1-1 berabere kaldı.

RAKİPLER KAYBETTİ

Bursaspor, play-off hattındaki Hatayspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 0-0, Fatih Karagümrük ile Adana Demirspor'un 2-2 ve Altay'ın da alt sıralardaki Ekol Göz Menemenspor ile 1-1 berabere kalıp puan kaybettiği 26. haftada yine bir fırsatı tepmiş oldu. Yeşil Beyazlı ekip, İstanbulspor'u yenmesi durumunda 3. sıraya yükselip, puan farkını Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la 2'ye, lider Hatayspor'la da 6'ya indirecekti.

KRİTİK MAÇLAR

TFF 1. Lig'de ilk 6'da yer alan takımlar, 27. haftada kritik maçlara çıkacak. Lider Hatayspor, yükselme hattında mücadele eden ve 39 puanla 6. sırada bulunan Altay'a konuk olacak. kinci sıradaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 7. basamakta yer alan Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak. Bursaspor ile puanı eşit olan ve averajla 3. sırada bulunan Adana Demirspor ise yükselme hattına tekrar çıkan 5. sıradaki 41 puanlı Akhisarspor'u konuk edecek.

RAKİP BALKES

Süper Lig'e yükselmek için her maçı final olarak gören Bursaspor, 27. haftada Balıkesir deplasmanına gidecek. Galibiyete hasret iki takımın mücadelesi, bugün saat 19.00'da başlayacak. Balıkesir Atatürk Stadyumu'nda oynanacak mücadeleyi hakem Ramazan Keleş yönetecek. Mücadelede Keleş'in yardımcılıklarını Murat Şener ve Cemal Alpay yapacak.

16. RANDEVU

Bursaspor ve Balıkesirspor bugünkü mücadele ile birlikte tarihlerinde 16. kez birbirine rakip olacak. Rekabette daha önce oynanan 15 maçta Bursaspor'un ciddi bir üstünlüğü buluyor. 15 maçın 10'unu kazanan Bursaspor 4 kez rakibine yenilirken 1 maç da berabere bitti. Balıkesirspor bütün galibiyetlerini sahasında alırken Bursaspor deplasmanda 1 kez kazanabildi. İki takım arasındaki son 10 maçın 8'inin hazırlık maçı olması da ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti. Ligin ilk yarısındaki maç da 0-0 eşitlikle sona ermişti.

KAZANMAYI UNUTTULAR

Son haftalarda galibiyet hasreti çeken 2 takımın maçı Bursaspor'un zirveye tutunması, Balıkesirspor'un da play-off iddiasını koruması adına kritik öneme sahip. Sahasında oynadığı son 8 maçta galibiyete hasret olan Kırmızı beyazlılar son 3 maçında da berabere kaldı. Son 4 haftada 9 puan kaybederek yara alan ve son maçın ardından tepki çeken Bursaspor ise bu sezonki en kötü sürecine imza atmış durumda. 

ÖZER DÖNÜYOR

Kritik mücadelede Bursaspor'da tek eksik Serdar Özkan olacak. Kart cezalısı olarak takımdan uzun süre ayrı kalan Özer Hurmacı'nın yanı sıra İstanbulspor maçında olmayan Shehu, Burak Altıparmak ve sakatlıktan dönen Burak Kapacak Teknik Direktör İbrahim Üzülmez'in şans vermesi halinde sahadaki yerini alabilecek.

'KAYBEDİLEN BİR ŞEY YOK'

Maç öncesi konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan, Süper Lig hedefleri doğrultusunda var güçleriyle çabaladıklarını söyledi. Kaybedilmiş hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Mestan, "Geçen haftaki sıralama değişmedi. Çok kritik bir sürece girdik. Balıkesirspor maçından galibiyetle ayrılıp, yolumuza güçlü adımlarla devam etmek istiyoruz. İnşallah hak ettiğimiz yer olan Süper Lig'e yükseleceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.