Hava Durumu

Timsah'ın konuğu Karşıyaka

BSL'ye 2'de iki yaparak başlayan Frutti Extra Bursaspor yarın ligin iddialı ekiplerinden Pınar Karşıyaka'yı konuk edecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2019 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2019 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ın konuğu Karşıyaka

Ali ŞAHİN

Tarihinde ilk kez çıktığı BSL'ye iki iddialı ekibi yenerek başlayan Frutti Extra Bursaspor, yarın taraftarının önünde Pınar Karşıyaka'yı konuk edecek. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 15:15'te başlayacak karşılaşma TRT Spor'dan da şifresiz olarak ekranlara gelecek. Zorlu mücadeleyi Osman Sinan İşgüder, Mehmet Serdar Ünal ve Musa Kazım Çetin hakem üçlüsü yönetecek.

EUROCUP TAKIMLARINI YENDİ

Sezona TOFAŞ galibiyeti ile başlayan ve o maçta taraftarı ile gündeme gelen Frutti Extra Bursaspor geçen hafta ise bir başka EuroCup ekibi Darüşşafaka Tekfen'i deplasmanda yenerek bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İki karşılaşmada da 161 sayı atan Potanın timsahları toplam averajı da en çok olan 5. Ekip konumunda.

ÇOK ATIYORLAR

Sezonun 2'de 2 yapan bir diğer ekibi olan Pınar Karşıyaka ise bu sezon kurduğu kadro ile dikkat çekti. Bütçesini artırarak önemli takviyeler yapan İzmir Temsilcisi deplasmanda Teksüt Bandırma'yı, sahasında da Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi farklı yendi. İki maçta 169 sayı atmasına karşın potasında sadece 116 sayı gören İzmir ekibi +53 averajla da bu alanda ligin en iyisi konumunda.

2 İSİM TAKIMA BEDEL

Sezona Freeman ve Chris Jones'un uyumlu oyunu ile etkili bir giriş yapan Bursaspor'da maçların kadreni değiştiren isimler yabancı oyuncular oldu. Yeşil Beyazlılar yerli rotasyonundaki 7 isimden sadece 24 sayılık katkı aldı. Freeman-Chris Jones ikilisi ise takıma 75 sayı kazandırdı. Pınar Karşıyaka'da ise ilk 2 haftada Jordan Morgan, M'Baye ve Brandon Triche üçlüsü toplam 106 sayı üreterek dikkatleri üzerine çekti.

AVRUPA'DA TURLADILAR

Türkiyeyi FİBA Europe Cup'ta tamsil eden Pınar Karşıyaka hafta içerisinde de İsveç temsilcisi Boras Basket ile karşılaştı. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan maçı 77-70 mağlup eden Pınar Karşıyaka, gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. İzmir temsilcisi, E Grubu'nda Belçika'dan Spirou Basket ile Basic-Fit Brüksel ve Hollanda'dan Donar Groningen takımlarıyla mücadele edecek.

BİLETLER TÜKENİYOR

Karşılaşmaya Bursaspor taraftarı da büyük ilgi gösterdi. TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak kritik mücadelenin biletleri internet ortamında satışa çıkarken pek çok blokta yer kalmadı. Yarın salon gişesinden de satışa çıkacak biletlerin tamamının tükenmesi ve karşılaşmanın kapalı gişe oynanması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.