Hava Durumu

Timsah'ın nefesi yetmedi!

BSL'nin 5. haftasında son Euroleague finalisti Anadolu Efes'i konu eden Frutti Extra Bursaspor uzun süre başa baş götürdüğü karşılaşmadan yorgunluğun etkisiyle 95-86 yenik ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2019 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2019 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ın nefesi yetmedi!

-Ali ŞAHİN-

ING Basketbol Süper Ligi 5. Haftasında Frutti Extra Bursaspor Euroleague ekibi Anadolu Efes'i konuk etti. İlk 4 haftadaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Potanın Timsahları TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan zorla mücadeleye Olaseni, Freeman, Chris Jones, Perry Jones ve Tuğberk gedikli 5'i ile başladı. Karşılaşmanın ilk sayılarını ise Freeman ile 3 sayı çizgisinin gerisinden geldi.

TARAFTAR SUSMADI

Karşılaşmanın hava atışı ile birlikte tezahürata başlayan taraftarını arkasına alan Yeşil Beyazlılar ilk 4 buçuk dakikayı 13-9 önde geçti ve Ergin Ataman'a mola aldırdı. Mola dönüşü Frutti Extra Bursaspor savunması yine Efes'e zor anlar yaşatırken Freeman skor üretmeyi sürdürünce 8. dakikada skor 19-12'ye geldi. Çeyrek sonuna 1:25 kala skor 19-19'a eşitlenirken periyot da 25-23 Potanın Timsahlarının üstünlüğü ile tamamlandı. İlk çeyrekte Freeman 9 sayı atarken Anadolu Efes'in en skoreri de 8 sayı ile Peters oldu.

PERRY ATEŞLEDİ

Mücadelenin 2. periyoduna Anadolu Efes Beauboıs'in sayıları ile eşitliği yakalayarak başlasa da Chris Jones yeniden Yeşil Beyazlılar'ı öne geçirdi. Karşılıklı sayılarla geçilen bölümün ardından 12. dakikada Anadolu Efes öne geçti. (27-28) Bu dakikada iyi reasksiyon veren Frutti Extra Bursaspor Perry Jones'tan gelen 5 sayı ile bir anda 32-28 öne fırladı. Çeyreğin kalan kısmı karşılıklı sayılarla geçilirken Anadolu Efes'te Dunston'ın devreye 2:37 kala üçlemesi Bursaspor hücumlarını rahatlattı. Savunmaların ikinci plana atıldığı ilk devreyi Potanın timsahları 46-45 önde tamamlamayı başardı. İlk yarıda Bursaspor adına Olaseni ve Perry Jones, Efes'te ise Peters çift hanelere çıkmayı başardı.

SİMON DURMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı da hızlı bir oyunla başladı. 22. dakika geçilirken skor 51-54'e geldi. Simon'a karşılık Perry ve Freeman arasında düelloya dönen çeyrekte 25. dakika 60-58 Efes üstünlüğü ile geçildi. Anadolu Efes'te Simon üst üste attığı 4 üçlükle takımını bu bölümde sırtlayan isim oldu.

HAKEM ANONS İSTEDİ

27. dakikada hakem, taraftara yönelik uyarı anonsu yaptırırken akabinde Yeşil Beyazlı benche teknik faul çaldı. Bu dakikadan sonra iyice ateşlenen taraftarının desteğini arkasına alan Potanın Timsahları çeyrek sonuna 1:50 kala Perry Jones tekrar öne geçti ve Anadolu Efes molaya gitmek zorunda kaldı. (70-68) Anadolu Efes moladan 5-0'la dönerken çeyrek de 75-72 İstanbul ekibinin üstünlüğü ile geçildi.

TAKIM YORULDU

Karşılaşmanın final periyodunun başlamasıyla birlikte taraftar da baskısını artırdı. Bursaspor'un üst üste boş geçtiği iki hücumun ardından bitime 8:39 kala hakemler ev sahibi aleyhinde sportmenlik dışı faul çaldı. (72-77) Bu andan sonra Freeman'ın 2 üçlüğü ile yeniden salonu ateşleyen Bursaspor yine Efes'e mola aldırdı. (78-77)son 6 dakikaya 82-78 Efes üstünlüğü ile girilirken bu kez Serkan Erdoğan molaya gitti. Mola dönüşünde Efes Simon ve Micic ile 2  üç sayı isabeti bulunca fark maçta ilk kez çift hanelere çıktı. (78-88) rotasyonun verdiği avantajla maçın son bölümünde daha diri kalan Anadolu Efes savunması karşısında zorlanan Frutti Extra Bursaspor son 3 dakikaya 91-83 geride girdi.

TANSİYON ARTTI

Karşılaşmanın son 1 dakikasında tansiyon artarken taraftar Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman'a tepki gösterdi Bu bölümde 2. teknik faulünü alan Bursaspor Başantrenörü Serkan Erdoğan soyunma odasına gitti. Maçın kalan bölümünde taraftarın tepkisi devam ederken  Yeşil Beyazlı oyuncuların çabası yeterli olmadı. Anadolu Efes karşılaşmayı 95-86 kazandı. Efes'te Simon, Peters ve Micic 20 sayının üzerine çıkarken Bursaspor adına Freeman'ın 30 sayısı yeterli olmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.