Hava Durumu

Timsah kötü başladı

2017-2018 sezonunun açılış maçında Medpol Başakşehir'e konuk olan Bursaspor sahadan Elia'yı durduramayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2017 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah kötü başladı

üper Lig'de hasret sona ererken Medipol Başakşehir ve Bursaspor 2017-2018 sezonunun açılış maçında karşılaştı. 3. İstanbul Fatih Terim stadyumunda oynanan karşılaşmayla ilk resmi maçına çıkan Yeşil Beyazlılar'ın Teknik Direktörü Paul Le Guen Harun Tekin, Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Aziz Behich, Badu, Agu, Batalla, John, Stancu ve Deniz Yılmaz on birini sahaya sürdü.

İLK POZİSYON BURSASPOR'DAN

Mücadeleye etkili başlayan taraf beklenildiği gibi Medipol Başakşehir oldu. İlk 3 dakikalık bölümde top çeviren İstanbul ekibi pozisyona girmekte ise zorlandı. Mücadelenin 5. dakikasında Bursaspor etkili geldi. Sağ kanattan hızlı gelen John'un ortasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan deniz kaleyi yoklasa da başarılı olamadı. 1 dakika sonra Başakşehir'in çıkarken kaptırdığı topla hareketlenen Stancu pozisyona giremedi.

STANCU KAÇIRDI

İstanbul ekibi 11. dakikada Togolu yıldızı Adebayor ile ilk kez kaleyi yoklasa da top üstten dışarı çıktı. 15. dakikada Yeşil Beyazlılar bir kez daha sağ kanattan etkili geldi. John'un ortasında topla buluşan Stancu, altı pas üzerinde topu düzeltse de savunma daha hızlı davrandı ve pozisyonu uzaklaştırdı.

ELIA AFFETMEDİ

16 dakikada Elia ile Başakşehir hızlı çıktı. Turunucu Lacivertlilier'de sol kanattan yapılan ortaya Adebayor kafayı vursa da Harun gol izni vermedi. Ev sahibi ekip 21. dakikada ise aradığı golü buldu. Sağ kanattan hareketlenen Elia, etrafında döndükten sonra Visca ile paslaşarak ceza sahasına girdi ve sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümde tempo düşerken 43. Dakikada Aziz Behich'in ortasında savunma araya girdi. Kalan bölümde başka gol olmadı ve ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0 önde girdi. 

İSTEKLİ BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına istekli başlayan taraf Bursaspor olurken 50. Dakikada Badu'nun pasıyla sağ kanatta hareketlenen John'un ortası kaleci Volkan'da kaldı. 54. Dakikada ise Harun büyük bir hata yaparak kalesini terk etti. Başakşehirli futbolcular ceza sahası dışında topa müdahale edemeyen Milli kaleciyi geçse de Titi topu çizgiden çıkarmayı başardı.

KUBİLAY VURAMADI

62. dakikada Sol kanattan Deniz ve Batalla paslaşarak rakip yarı sahaya girdi. Sağ kanada açılan topta Barış'ın ortasını savunma uzaklaştırdı. Paul Le Guen 64. Dakikada ilk değişikliğini yaptı ve John'un yerine Kubilay oyuna dahil oldu. Bursaspor bu dakikaya kadarki en net pozisyonunu 67 de yakaladı. Batalla'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Deniz'in ortasında Kubilay kaleye paralel giden topa dokunamadı.

FURKAN VOLKAN'A TAKILDI

Oyunun ilerleyen bölümlerinde tempo düşerken Bursaspor'daki Barış-Jorquera ve Agu-Furkan değişikliklerinin ardından Yeşil Beyazlılar rakip kaleye daha etkili gitmeye başladı. Badu'nun sağ bekte mücadele ettiği son 10 dakikada Bursaspor daha organezi bir görüntü çizdi. 86. Dakikada Sol kanttan paslarla gelen Bursaspor'da topla son buluşan Deniz Yılmaz'ın şutu az farkla dışırı gitti. 88'de ise Furkan'ın ceza sahası ön çizgisinden yolladığı füzeyi Kaleci Volkan güçlükle çeldi. Karşılaşmanın kalan bölümlerinde başka gol olmadı ve Başakşehir sezonun ilk maçında 3 puanı alan taraf oldu. (1-0)

YENİLER İLK KEZ

Bursaspor'un bu sezon başında transfer ettiği Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Emmanuel Badu ve Mikel Agu kendilerine ilk 11'de yer bularak Yeşil Beyazlı formayla ilk resmi maçına çıktı. Geçen sezonki Çaykur Rizespor maçının ardından kadro dışı bırakılan ve Fransız çalıştırıcı tarafından affedilen Deniz Yılmaz ise Başakşehir maçında formasına kavuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.