Hava Durumu

Timsah, revire döndü!

Sezon başından beri pek çok oyuncunun sakatlıkla boğuştuğu Bursaspor'da, Ekong'un da listeye eklenmesiyle Konya maçı öncesi eksik sayısı 9'a yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2017 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2017 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah, revire döndü!

Ali ŞAHİN

Sezon başında yeni Bir yapılanmaya giden ve özellikle son haftalardaki performansıyla taraftarın takdirini kazanan Bursaspor'un başı sakatlıklarla derde girmeye başladı. Sezon başından beri pek çok oyuncusunu kullanamayan Yeşil Beyazlılar'a bir kötü haber de bu hafta geldi. Bursaspor'un Adanaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında sakatlanan Nijeryalı savunma oyuncusu Ekong'un sağ arka adalesinde birinci derece kas zorlanması tespit edildiği bildirildi.

EKONG KONYA'DA YOK

Bursaspor'dan konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Adanaspor maçının 78. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan William Ekong'a, Acıbadem Bursa Hastanesinde MR çekildi.  Yapılan kontrollerde, Ekong'un sağ arka adalesinde birinci derece kas zorlanması tespit edildi. Sağlık ekibi tarafından tedavisine başlanan Ekong, Süper Lig'in 15. haftasında Bursa'da yapılacak Fenerbahçe maçına yetiştirilmeye çalışılacak.

FURKAN OYNAMADI

Sakatlık listesi her geçen gün artan Timsah'ın kadrosundaki 9 oyuncu sakatlıkları sebebiyle Konyaspor maçında yer alamayacak. Sezon başında bir çok oyuncunun sakat olması sebebiyle tam kadro çalışamayan Bursaspor'da sorun artarak devam ediyor. Bursaspor'a geldiği günden itibaren sahaya çıkamayan Furkan Özçal'ın yanı sıra sezon başında sakatlanan Bilal Kısa da takımını yalnız bırakmıştı. Bilal, 4. haftada ilk kez sahaya çıkarken 4 maç sonra tekrar sakatlandı ve henüz iyileşemedi.

EMRE VE SERCAN KAYIP

Geçen sezonun 10. haftasının ardından oynanan hazırlık maçında sakatlanan Serdar Kurtuluş'un da tedavisi halen sürüyor. Oyuncunun sahalara ne zaman döneceği ise henüz bilinmiyor. Bu sezon henüz resmi maç onamayan Sercan Yıldırım da sakatlığı sebebiyle bir süredir takımdan ayrı çalışıyor. Geçen sezon geçirdiği ağır sakatlığın ardından sahalara dönen ve 3 maç sonra yeniden sakatlanan Emre Taşdemir şu anda takımla çalışsa da eksikleri sebebiyle takıma katkı sağlayamayan isimlerden.

YUSUF İYİLEŞEMEDİ

Geçen sezon sol kanat için MKE Ankaragücü'nden transer edilen ancak aziz Behich'in muhteşem performansının gölgeszinde kalan Onur Atasayar bu sezon sadece Tarsus maçında oynarken Ligin 9. haftasındaki Sivasspor maçından önce sakatlandı ve tedavisi sürüyor. Bu sezon başında transfer edilen ve ikinci yarılarda oyuna dahil olarak başarılı bir performans sergileyen Yusuf Erdogan'da Antalyaspor maçı öncesi antrenmanda sakatlanırken henüz takıma dönemedi.

AGU SAKAT GELDİ

Takımın son haftalarda verdiği sakatlar ise ilk 11'i direkt etkiler cinsten oldu. Nijerya Milli Takımı'nın Dünya Kupası Afrika Elemelerinde oynayacağı maçların kadrosundan sakatlandığı için çıkarılan Mikel Agu yaklaşık 1 aylık tedavi sürecine girerken ameliyat oldu. Göztepe ve Karabük maçlarını kaçıran oyuncunun Trabzonspor maçına yetişmesi bekleniyor.

EKSİK SAYISI 9 OLDU

Bu sezon sergilediği Başarılı performansla Milli Takım'a kadar yükselen kaleci Harun Tekin ise geçen hafta oynanan Karabükspor maçının son antrenmanında sakatlanmıştı. Milli oyuncunun in az 15 günlük bir tedavi süreci olacağı açıklanırken Takımın kalesi Muhammed Şengezer'e emanet edilmişti. Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında sakatlanan Ekong'un da bu listeye eklenmesiyle, liste 9 futbolcuya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.