Hava Durumu

Timsah son 16'da

Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Adanaspor'u 2-0 yenen Yeşil Beyazlılar rövanşta da rakibini aynı skorla geçerek adını son 16'ya yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah son 16'da

Ali ŞAHİN

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Adanaspor'u deplasmanda 2-0 yenen Bursaspor, rakibiyle rövanş maçına çıktı. Mücadeleye sakatlık ihtimalini düşünerek yedek ağırlıklı bir kadro süren Paul Le Guen  Muhammed Şengezer, Merter Yüce, Furkan Soyalp, Rüştü Hanlı, İsmail Konuk, Yusuf Erdoğan, Joshua John, Deniz Yılmaz, Ricardo Faty, Sinan bakış ve Dzon Delarge'a şans verdi.

HAYRULLAH TOKATLADI

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Adanaspor olurken 2. Dakikada etkili gelen Turuncu Lacivertliler'in sağ'dan yaptığı ortada savunma araya girdi. Kısa sürede toparlanan Bursaspor 4. dakikada Sinan'la etkili olmaya çalışsa da genç oyuncunun ceza sahası ön çizgisinden çektiği şutu kaleci Hayrullah direk dibinde tokatladı. Karşılaşmanın 9. dakikasında ise orta sahada topu kapan Vicinius ceza sahası ön çizgisine kadar gelirken şutunda kaleci Muhammed gole izin vermedi.

DELARGE TAÇA ATTI

Bursaspor maçın 19. Dakikasında etkili geldi. 34e 3 pozisyonda rakip yarı sahaya çıkan Yeşil Beyazlılar'da sol kanattan bindiren Delarge sağda Sinan'ı gördü. Genç oyuncunun şutunda ise savunma araya girerek pozisyonu uzaklaştırdı.  22. Dakikada ise Bursaspor adeta golle burun buruna gedi. Bu dakikada sağ kanattan etkili gelen Sinan'ın ortasında arka direkte topla buluşan Delarge uygun durumda meşin yuvarlağı taÇa attı.

İSMAİL KAÇIRDI

23. dakikada Adanaspor YenEr'le sağ kanattan etkili gelirken ortasına kimse dokunamadı. 31'de Adanaspor'un ceza sahası sol ön çizgisinden kazandığı serbest vuruşta Abdülazizi'in sert şutu az farkla dışarı çıktı. Dakikalar 33'ü gösterirken Bursaspor'un kazandığı korneri kullanan Furkan Soyalp'in ortasına bomboş pozisyonda kafayı vuran İsmail az farkla dışarı çıktı.

HAKEM 'PENALTI' DEDİ

İlk yarının son bölümünde artan Bursaspor akınları 41. dakikada meyvesini verdi. Bu dakikada sol kanattan yüklenen Yeşil Beyazlılar'da Yusuf Erdoğan'ın ortasına Yakup elle müdahale edince hakem Volkan Bayarslan penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için Beyaz noktaya gelen Yusuf Erdoğan ise hata yapmadı ve Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

YAKUP KENDİ KALESİNE

Skorda üstünlüğü eline geçirdikten sonra sol kanadı daha efektif kullanan Yeşil Beyazlılar 45+2. Dakikada bir kez daha etkili geldi. Bu dakikada topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girdi ve dip çizgiden orta yaptı. Kale sahası önünde topa ters bir vuruş yapan Yakup Bursaspor'u 2 farklı üstünlüğe taşırken ilk yarının da skorunu belirledi. (2-0)

SİNAN DİREĞE TAKILDI

Mücadelenin 2. Devresinde oyun temposu düşerken 60'da Yusuf Erdoğan ceza sahası içerisine ortasını yaptı fakat top savunmada kaldı. Bu pozisyondan 3 dakika sonra yine Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası içerisine yaptığı ortada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Sinan Bakış vuruşunu yaptı fakat meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

TİMSAH SON 16'DA

Dakikalar 73'ü gösterirken sağ kanattan Josua John'un ortasına ceza sahası içerisinde iyi yükselen Sinan Bakış vuruşunu yaptı fakat top kale direğine çarparak dışarı gitti. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Kofi Atta, Aziz Behich ve Ozan Can kökçü oyuna dahil olurken gol sesi çıkmadı ve Bursaspor sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı. Bu sonuçla Yeşil Beyazlılar adını son 16'ya yazdıran taraf oldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.