Hava Durumu

Timsah'ta Forvet Harekâtı!

Devre arasında forvet takviyesi yapmak isteyen Bursaspor'un Dijon'dan Jeannot ve Dinamo Kiev'den Mbokani ile ilgilendiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah'ta Forvet Harekâtı!

Ali ŞAHİN

Süper Lig'in 11. haftası geride kalırken takımlarda devre arası transfer çalışmalarına başladı. Özellikle Sağ bek ve forvet konusunda ciddi eksiği olan Bursaspor'un da bu iki bölge için oyuncu arayışlarını başlattığı öne sürüldü. İlk olarak forvet pozisyonu için kolları sıvayan Yeşil Beyazlılar'ın, Dijon'da oynayan Benjamin Jeannot'un şartlarını görüştüğü iddia edildi.

'ÇIKARMA YAPACAK'

İddiaya göre devre arasında forvet transferi yapacak olan hatta listenin ilk sırasına Fenerbahçeli Fernandao'yu yazan Bursaspor'un alternatif isimler konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yeşil Beyazlı yönetim Fransa takımlarından Dijon'da forma giyen Benjamin Jeannot için nabız yoklamaya başladı. 25 yaşındaki futbolcu için şartları araştırmaya başlayan Bursaspor'un, piyasa değeri 2 milyon avro civarında olan 1.83 boyundaki Jeannot için yakın zamanda Fransa'ya çıkarma yapacağı belirtildi.

SEZON BAŞINDA GELDİ

Futbola Nancy altyapısında başlayan Fransız futbolcu çeşitli kategorilerde oynadıktan sonra tecrübe kazanması adına 1 yıllığına Châteauroux'a kiralandı. 2014 yılında Lorient'in yolunu tutan genç oyuncu burada 3 sezon geçirdikten sonra geçen yaz Dijon'a transfer oldu. Sözleşmesi 2021'de sona erecek olan Fransız forvet, bu sezon Ligue 1'de çıktığı 9 karşılaşmada 3 gol kaydetti.

MİLLİ OLAMADI

2016-2017 sezonunun 2. haftasında gördüğü kırmızı kart sonrası 10 maç ceza alan ve yılı Ligue 1'de 17 maç oynayarak tamamlayan Jeannot, 90 maçta 22 gol attığı Liorent kariyerinde düşüşe geçince Dijon'a gönderilmişti. Fransa'nın alt yaş kategorilerinde de 31 kez sahaya çıkan 25 yaşındaki oyuncu 3 gol kaydetti. Fransız oyuncu henüz A Milli Takıma çağırılmadı. 

2. ADAY MBOKANİ

Bursaspor'un listesindeki bir diğer ismin ise Dinamo Kiev'inn tecrübeli forvet oyuncusu Dieumerci Mbokani olduğu iddia edildi. 2013 yılıdan beri Ukrayna ekibinde forma giyen oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bursaspor'un yarım sezon sonra bitecek mukavelesi sebebiyle cüzi bir bonservis bedeli ile transferi bitirmesi bekleniyor.

BELÇİKA'DA PARLADI

Piyasa değeri 5 milyon avro olan 31 yaşındaki Demokratik Kongolu oyuncu bu sezon çıktığı 12 maçta kez fileleri havalandırdı. Dinamo Kiev kariyerinde 65 maça çıkan tecrübeli golcü 27 gol 12 asistlik performans sergiledi. Kongolu futbol hayatı boyunca en çık Belçika ekibi Standard Liege forması giydi. Belçika ekibiyle 120 maça çıkan Demokratik Kongolu oyuncu 50 gol atıp 21 asist yaptı. Tecrübeli oyuncu ayrıca Anderlecht ile de 79 maça çıktı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı ile de 40 maça çıkan Mbokani rakip fileleri 18 kez havalandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.